Indy 500: Power bízik abban, hogy “vigaszágon” még bejuthat a mezőnybe

Indy 500: Power bízik abban, hogy “vigaszágon” még bejuthat a mezőnybe
credit:IndyCar MediaA 105. Indianapolis 500 kvalifikációjának eddigi legnagyobb meglepetése kétségkívül Will Power szombati fiaskója.

A verseny 2018-as győztese egyike lett azon öt pilótának, akik nem tudták már az első napon beverekedni magukat a rajtrácsra.


hirdetés


Ezen a napon a tradicionálisan harminchárom autós mezőny első harminc tagja vált biztossá, míg a maradék öt nevező már csak a vasárnapi Last Row Shootoutban bízhat.

Power 229.228 mph-s, négykörös átlaga nem lett elegendő a bejutáshoz, így a Team Penske veteránjának Simona De Silvestróval (Paretta Autosport), Charlie Kimballal (AJ Foyt Racing), Sage Karammal (Dreyer & Reinbold Racing) és RC Enersonnal (Top Gun Racing) kell összecsapnia az utolsó sor maradék három helyéért.KAPCSOLÓDÓ: Baleset ellenére is dominált a CGR, a Team Penske viszont katasztrofális teljesítményt nyújtott az Indy 500 kvalifikációjánHa sikerül problémamentes kísérletet tennünk, akkor rendben lehetünk” – nyilatkozta a szombati sajtótájékoztatón Power.“Ha viszont valami rosszul sül el, akkor kiestünk. Ez egy határozottan idegtépő helyzet. Minden tőlünk telhetőt megtettünk… Egész éjjel dolgozni fogunk az autón. A mai nap rendkívül intenzív volt, de harcban voltunk… Harcoltunk a harmincadik helyért. A srácok jó munkát végeztek és remek autónk volt. Szerintem megvan a sebességünk ahhoz, hogy bejussunk a mezőnybe holnap, ha jól dolgozunk.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy