Indy 500: Dixon a pole-ban, bejutott a mezőnybe az első női csapat

Indy 500: Dixon a pole-ban, bejutott a mezőnybe a verseny első női csapata
credit:IndyCar MediaNüansznyi, mindössze 0.03 mph-val győzte le Scott Dixon a pole-ért zajló csatában Colton Hertát a 105. Indianapolis 500 kvalifikációján.

A Chip Ganassi Racing új-zélandi szupersztárja 231.685 mph-s átlaggal teljesítette négykörös etapját a szombati nap legjobb kilenc autójával rendezett Fast 9-ban, így karrierje során immár negyedik alkalommal várhatja az első helyről a legendás viadal zöld zászlaját.

A hat IndyCar-bajnoki címmel, de egyelőre csak egyetlen Indy 500 győzelemmel rendelkező Dixon mellől a már említett Herta (Andretti Autosport) indulhat 231.655 mph-s átlagával, míg az első sor külső ívéről az Ed Carpenter Racing ifjonca, Rinus Veekay rajtol majd.
hirdetés


Az ECR tulajdonosa, egyben oválversenyzője, Ed Carpenter a negyedik startpozíciót tudta megszerezni, két további ganassissal, Tony Kanaannel és Alex Palou-val osztozva a második soron.

Mögöttük a Ryan Hunter-Reay (Andretti Autosport), Helio Castroneves (Meyer Shank Racing) és Marcus Ericsson (CGR) alkotta hármas vághat neki jövő vasárnap az ötszáz mérföldes távnak.

A rajtrács 10-29. helyei az első kvalifikációs napon eldőltek, így az első hármon kívül már csak az utolsó sor felállása maradt nyitott.

Utóbbi, maradék három pozícióra öt pilóta pályázott, akik a Last Row Shootout folyamán feszülhettek neki újabb négykörös kísérleteknek.

De Silvestro fogadja a gratulációkat (credit:IndyCar Media)


Ennek végeredményét tekintve boldogan dőlhetett hátra a Dreyer & Reinbold Racinget szolgáló Sage Karam, valamint a szombati felvonás legnagyobb negatív meglepetését szolgáltatott Will Power (Team Penske) is.

A viadal 2018-as legjobbja ráadásul úgy tudta beverekedni magát a rajtrácsra, hogy negyedik körében még a falat is elkapta nagy igyekezétben.

Az utolsó, harmincharmadik továbbjutó helyet az IndyCarban most debütáló – a Team Penske-vel technikai partnerségben álló – Paretta Autosportnak vezető Simona De Silvestro kaparintotta meg.

A nem csak hölgyversenyzőt és Beth Paretta személyében tulajdonost, de zömében szintén nőkből álló szerelő, valamint mérnöki alakulattal felvértezett gárda ezzel a sikerrel történelmet is írt a Brickyardon.

Nem jött össze viszont a bravúr az AJ Foyt Racinges Charlie Kimballnak, valamint a Parettáékhoz hasonlóan első Indy-bevetésüket megcélzott Top Gun Racingnek RC Enersonnal a volán mögött. Ebből adódóan ők már csak nézőként követhetik nyomon a verseny eseményeit.

A 105. Indy 500 május 30-án kerül megrendezésre.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy