Kevin Magnussen mindenképpen versenyezni akar az Indy 500-on

Kevin Magnussen mindenképpen versenyezni akar az Indy 500-on
credit:IMSA

A Chip Ganassi Racing pitjéből nézhette végig az Indianapolis 500 edzéseit Kevin Magnussen.

A gárda IMSA-csapatánál versenyző dánt a látottak csak még jobban megerősítették abban, hogy mindenképp ki akarja próbálni a világhíres ovált.

“Mindig is nagyon nyitott voltam abban a tekintetben, hogy szeretnék egy Indy-autóval versenyezni” – nyilatkozta a RACER-nek Magnussen.

” Kisétáltam a pit lane közepére, ahol alig öt, vagy tíz méter válszt el a közel 400 km/h-val száguldó autóktól. Láthatod őket padlógázzal elsuhanni, az 1-es kanyarba érve még csak el sem veszik…. Ezt egy napon határozottan ki kell próbálnom!”


hirdetés


Magnussent maga az Indianapolis Motor Speedway karakterisztikája is lenyűgözi.

“Őrület, ez egy igazán misztikus hely. Tudod, hogy full gázzal fognak menni, legalábbis a kvalifikációs beállításokkal, de akár verseny közben is, ha szabad előttük az út. Ugyanakkor még egy padlógázas körnek is komoly technikája van ahhoz, hogy igazán jó legyen. A lényeg az információk apró részletein van, amelyek itt sokkal jobban számítanak, mint egy road-pályán. Muszáj nagyon precíznek lenni. Mondom ezt úgy, hogy még soha nem vezettem Indianapolisban, vagy úgy egyáltalán oválon. Ennyi viszont már most lejött belőle. Minden közel 400-nál történik, nagyon közel versenyeznek az autók egymáshoz… Ilyen sebesség mellett, ennyire közel a falakhoz, egyszerűen lenyűgöző!”Chip Ganassi jóvoltából Magnussen még egy csapatmegbeszélésen is részt vehetett.

Nagyon érdekes volt betekintést nyerni abba, hogy miként működnek itt az IndyCarban. Beültem egy megbeszélésre az első teszt után, ami elképesztő volt. Annyi új dologról esett szó, amikről én még csak nem is hallottam. Az autó felkészítése az Indy 500-ra nagyban különbözik attól, amit én eddig valaha csináltam.”

Magnussen reméli, hogy – ha a sportautós programja engedi – már a belátható jövőben lehetőséget kap egy IndyCar-gépben.

“Én még mindig csak egy motorsport-rajongó vagyok. Imádom a versenyzést, az IndyCar pedig ennek egyik olyan formája, amit nagyon klassznak, érdekesnek találok. Szeretnék vezetni ott. Még mindig fiatal vagyok, rengeget év van előttem. Van egy rakás dolog, amit ki akarok próbálni, mielőtt szögre akasztom a sisakomat. Az Indy 500 határozottan az egyik közülük.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy