Indy 500 – 3.nap: Kanaan az élen, Ferrucci nagyot bukott

Indy 500 – 3.nap: Kanaan az élen, Ferrucci nagyot bukott
credit:IndyCar MediaTony Kanaan elsőségével ért véget a 105. Indianapolis 500 negyedik edzésnapja.

A Chip Ganassi Racing veterán oválpilótája 225.341 mph-s átlagsebességű körének köszönhetően landolt a tabella élén.

Másodikként az Ed Carpenter Racinget szolgáló Conor Daly zárt 225.245 mph-val, míg a harmadik helyen Santino Ferrucci nevét találjuk 224.922 mph-s átlaga révén.

Utóbb versenyző egyéni legjobbjának megfutása után alig két körrel már egy teljesen más aspektusból került a figyelem középpontjába.


hirdetés


A pálya 2-es kanyarjában elvesztette uralmát a 45-ös Dallara-Honda felett és nagy erővel a külső falnak csapódott.

Az autó bal hátsó része csúnyán összetört, Ferrucci pedig csak a biztonsági csapat segítségével, sántikálva tudta elhagyni járművét. A 22 éves amerikait az orvosi központba vitték, ahol úgy látták, nem szenvedett komolyabb sérüléseket, de a biztonság kedvéért a közeli kórházba küldték további vizsgálatokra.Az edzés top 5-ös elit régióját a Team Penske-s Josef Newgarden, valamint a CGR sztárja, Scott Dixon tette teljessé.

Két kihagyott edzésnapot követően végre pályára hajthatott a most debütáló Top Gun Racing is.

A 75-ös Dallara-Chevyt terelgető RC Enerson összesen 50 kört tett meg, 217.444 mph-s legjobbja azonban csak az utolsó helyre lett elég.A gyakorlás legszorgalmasabb pilótája a tizenegyedikként rangsorolt Alex Palou lett, aki 125-ször száguldott körbe a 2.5 mérföldes vonalvezetésen.

Az edzést egy elképesztő jelenet is színesítette. Rögtön a legelején az RLL Racing úgy döntött, csapatfotózást tart a pályán, méghozzá akkor, amikor már érvényben volt a zöld zászló és számos autó nagy sebességgel körözött az oválon.

A meggondolatlan akció kis híján súlyos balesetbe torkollott, amit az IndyCar szankcionált is.

Ezen incidens részleteiről erre a linkre kattintva lehet bővebben olvasni.Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy