Indy 500 – 2. nap: Dixon az élen, egyre nagyobb bajban a Top Gun Racing

Indy 500 – 2. nap: Dixon az élen, egyre nagyobb bajban a Top Gun Racing
credit:IndyCar MediaA Chip Ganassi Racing és az Ed Carpenter Racing autói uralták a 105. Indianapolis 500 szerdai edzésnapjának tabelláját.

Közülük is a legjobb tempót a CGR-es Scott Dixon produkálta 226.829 mph-s átlagának köszönhetően, míg a másodikként az ECR-t képviselő Conor Daly zárt 226.372 mph-val.

A harmadik pozíciót utóbbi alakulat oválpilótája, egyben tulajdonosa, Ed Carpenter csípte el 226.103 mph-as köre révén.

Befért még a top 5-be két további ganassis Marcus Ericsson és Tony Kanaan személyében.

A legjobb, szélárnyék nélkül elért átlagsebesség az Andretti Autosportos Alexander Rossi nevéhez fűződött 221.114 mph-val.


hirdetés


A nap legszorgalmasabb versenyzőjének Graham Rahal bizonyult, aki összesen 127 kört tett meg az IMS 2.5 mérföldes oválján. Ebből a 224.813 mph-s egyéni legjobbja a tizennegyedik helyre lett elég.

Az edzés kezdete előtt egy órával a Top Gun Racing 75-ös Dallara-Chevyjét vezető RC Enerson lehetőséget kapott arra, hogy befejezze a Rookie Orientation Programot, amit előző nap műszaki hiba miatt volt kénytelen félbehagyni.A floridai pilóta teljesítette mindhárom fázist, ezt követően azonban már nem hajtott pályára.

A csapat tájékoztatása szerint többek között az autó beállításain kellett dolgozniuk, ezért úgy döntöttek, hogy kihagyják a teljes, hatórás gyakorlást.

Ez azt jelenti, hogy a frissen alakult, fennállása legelső IndyCar-futamára készülő gárda immár zsinórban két teljes edzésnapot vesztett el.

A gyakorlás során egyetlen baleset sem zavarta meg a munkát.Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy