IndyCar: Bryan Clausonról nevezik el a nashville-i verseny pole-jáért járó trófeát

IndyCar: Bryan Clausonról nevezik el a nashville-i verseny pole-jáért járó trófeátAugusztus hetedikén kerül megrendezésre az IndyCar vadonatúj, nashville-i utcai versenyének, a Music City Grand Prix-nek kvalifikációja.

Az esményt keserédes légkör fogja körbelengeni, hiszen a majdani rajtelső ünneplése mellett egy szomorú évforduló is pontosan ekkorra esik.

Kereken öt évvel korábban, ezen a napon vesztette életét egy tragikus midget-baleset következtében Bryan Clauson.


hirdetés


A mindössze 27 esztendősen elhunyt pilóta a dirt-pályák egyik legnagyobb sztárjának számított.

Számos bajnoki címet szerzett a midget és sprint autók világában regionális, valamint nemzeti szinten is, 2014-ben pedig megnyerte a dirt-világ Super Bowljaként számon tartott Chili Bowlt. A kaliforniai születésű tehetség aszfalton is kipróbálta magát az ARCA Racing Series, az Indy Lights és az Xfinity Series mezőnyében, 2012-ben, majd 2015-ben és 2016-ban pedig az Indianapolis 500-on elrajtolt.

A halálával szervdonorként öt ember életét megmentő, szövetdonorként pedig további hetvenöt beteg gyógyulását elősegítő Clauson emléke előtt megható gesztussal fognak tisztelegni Nashville-ben.

A Music City Grand Prix promóterei, valamint az IndyCar bejelentették, hogy a verseny pole-pozíciósát a szokásos, NTT P1 Award mellett a Bryan Clauson Pole Trophyval is honorálni fogják.“A szíve szó szerint tovább él” – idézi az MCGP sajtóközleménye a rendezvény vezérigazgatóját, Matt Crewst.

“Bryan Clauson egyet jelentett a versenyző szinonímájával. Leírhatatlanul tehetséges volt és emellett egy hihetetlen ember. Az elvesztése rendkívül fájdalmas volt a sport teljes közössége számára, az öröksége viszont továbbra is velünk van, ennél igazabb kinyilatkoztatás nincs is. Azzal, hogy a rajtelsőnek átadjuk a Bryan Clauson Pole Trophyt, fel szeretnénk hívni a figyelmet Bryan nagylelkűségére, egyúttal pedig arra biztatni másokat, hogy jelentkezzenek szervdonornak, legyenek ajándékok.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy