Danica Patrick fogja felvezetni a mezőnyt az Indy 500-on

Danica Patrick fogja felvezetni a mezőnyt az Indy 500-on
credit:Danica Patrick/TwitterNem csak az NBC televíziós stábjának szakértőjeként teszi tiszteletét a 105. Indianapolis 500-on Danica Patrick.

Az Indianapolis Motor Speedway és az IndyCar hivatalosan bejelentette, hogy az ex-versenyzőnő fogja felvezetni a tradicionálisan 33 autót számláló mezőnyt a rajtot jelző zöld zászlóig.

Patrick a nemrég bemutatott Corvette Stingray volánja mögé pattanva hajthat végig a 2.5 mérföldes oválon, amelynek minden egyes négyzetcentiméterét töviről hegyire ismeri.


hirdetés


“Az idei Indy 500 a tavalyi év tükrében csak még különlegesebb lesz” – nyilatkozta Danica.“Jó lesz újra látni a rajongókat a lelátókon. Mindig is imádtam a Chevrolet autóit, ez a Corvette pedig egy igazán gyönyorű darab. Talán azt is megengedik nekem, hogy hazáig vezessem.”

Versenyzői pályafutása során Patrick nyolc alkalommal rajtolt el az Indianapolis 500-on, ebből hatszor a top 10-ben zárt.

Legelső bevetésén, 2005-ben első nőként tudott zöld zászló alatt az élre állni, negyedik helyével pedig kiérdemelte a futam legjobb újoncának járó címet.

Négy évvel később harmadikként intették le, ami máig a legjobb, hölgypilóta által elért helyezésnek számít a Brickyardon.

Karrierjének hattyúdalát szintén az Indy 500-on énekelte el.

2018-ban, hét év hiátus után tért vissza az open-wheelbe, a kvalifikáción pedig sikerült bejutnia a pole-ért harcoló leggyorsabb kilenc autó közé.

A Fast 9-t végül a nyolcadikként zárta, maga a verseny azonban egy baleset miatt idő előtt véget ért számára.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy