Indy 500 – 1.nap: Power a leggyorsabb, Bourdais autója tüzet fogott

Indy 500 – 1.nap: Power a leggyorsabb, Bourdais autója tüzet fogott
credit:IndyCar MediaHárom Indianapolis 500 győzelemmel rendelkező versenyző vezetésével kapta meg a kockás zászlót a legendás viadal idei felvonásának első edzésnapja.

Közülük is a leggyorsabbnak a Team Penske-t szolgáló Will Power bizonyult, köszönhetően 226.470 mph-s (364.468 km/h) átlagtempóval produkált körének.

Az ausztrál pilóta mögött a futam 2012-es legjobbja, az Andretti Autosportnak vezető Ryan Hunter-Reay zárt 226.371 mph-val (364.308 km/h), míg harmadikként a Borg-Warner Trófeán már kétszer is megörökített Takuma Sato fejezte be az edzést 226.132 mph-s sebességgel (363.924 km/h) az RLL Racing nagy örömére.

Top 5-ös eredménnyel nyitott még a Dreyer & Reinbold Racinges Sage Karam, valamint az Ed Carpenter Racinget képviselő Conor Daly is.


hirdetés


Külön említést érdemel még a nem csak az Indy 500-on, de en bloc az IndyCar bemutatkozó Paretta Autosport.

A zömében női szerelőket és mérnököket alkalmazó, Beth Paretta által tető alá hozott alakulat 16-os Dallara-Chevyjét a tizenharmadik helyre repítette a versenyre öt év után visszatérő Simona De Silvestro.

A körözés során egyetlen baleset sem történt, műszaki hibából viszont két csapatnak is kijutott.A Parettáékhoz hasonlóan szintén most debütáló Top Gun Racing újoncának, RC Enersonnak meg kellett szakítani a Rookie Orientation Program második fázisát olajszivárgás miatt.

Ennek következtében az edzés későbbi részében sem hajthatott pályára.Hasonló meghibásodás tett pontot idő előtt Sébastien Bourdais napjára is.

Az AJ Foyt Racing 14-es gépe ráadásul a pálya kellős közepén ki is gyulladt, de a franciának sikerült visszatérnie vele a pitbe.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy úgy tűnik, a Chevy-motorban nem keletkezett kár.

Az Indy 500 második edzésnapját szerdán, magyar idő szerint 18:00-24:00 között rendezik.Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy