Indy 500 – 1.nap: Power a leggyorsabb, Bourdais autója tüzet fogott

Indy 500 – 1.nap: Power a leggyorsabb, Bourdais autója tüzet fogott
credit:IndyCar Media

Indy 500 – 1.nap: Power a leggyorsabb, Bourdais autója tüzet fogott


Három Indianapolis 500 győzelemmel rendelkező versenyző vezetésével kapta meg a kockás zászlót a legendás viadal idei felvonásának első edzésnapja.

Közülük is a leggyorsabbnak a Team Penske-t szolgáló Will Power bizonyult, köszönhetően 226.470 mph-s (364.468 km/h) átlagtempóval produkált körének.

Az ausztrál pilóta mögött a futam 2012-es legjobbja, az Andretti Autosportnak vezető Ryan Hunter-Reay zárt 226.371 mph-val (364.308 km/h), míg harmadikként a Borg-Warner Trófeán már kétszer is megörökített Takuma Sato fejezte be az edzést 226.132 mph-s sebességgel (363.924 km/h) az RLL Racing nagy örömére.

Top 5-ös eredménnyel nyitott még a Dreyer & Reinbold Racinges Sage Karam, valamint az Ed Carpenter Racinget képviselő Conor Daly is.


hirdetés
Külön említést érdemel még a nem csak az Indy 500-on, de en bloc az IndyCar bemutatkozó Paretta Autosport.

A zömében női szerelőket és mérnököket alkalmazó, Beth Paretta által tető alá hozott alakulat 16-os Dallara-Chevyjét a tizenharmadik helyre repítette a versenyre öt év után visszatérő Simona De Silvestro.

A körözés során egyetlen baleset sem történt, műszaki hibából viszont két csapatnak is kijutott.

A Parettáékhoz hasonlóan szintén most debütáló Top Gun Racing újoncának, RC Enersonnak meg kellett szakítani a Rookie Orientation Program második fázisát olajszivárgás miatt.

Ennek következtében az edzés későbbi részében sem hajthatott pályára.

Hasonló meghibásodás tett pontot idő előtt Sébastien Bourdais napjára is.

Az AJ Foyt Racing 14-es gépe ráadásul a pálya kellős közepén ki is gyulladt, de a franciának sikerült visszatérnie vele a pitbe.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy úgy tűnik, a Chevy-motorban nem keletkezett kár.

Az Indy 500 második edzésnapját szerdán, magyar idő szerint 18:00-24:00 között rendezik.Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy