NASCAR-stílusú, retro F1-futamot szeretnének a McLaren versenyzői

NASCAR-stílusú, retro F1-futamot szeretnének a McLaren versenyzői
credit:McLaren

NASCAR-stílusú, retro F1-futamot szeretnének a McLaren versenyzői


Minden évben nagy várakozás előzi meg a NASCAR visszatekintő, darlingtoni futamát.

Ezen a fordulón a mezőny autói retro festésekkel hajtanak pályára, hogy így tisztelegjenek régi pilóták, csapatok előtt. Emellett az is előfordul, hogy a versenyzők saját karrierjük meghatározó pillanatainak állítanak emléket.

Az ötlet átvétele több más bajnokságban felmerült az évek során.

Nemrég az IndyCar is kacérkodott azzal, hogy “throwback” hétvégét rendezzenek a Phoenix Racewayen. A létesítmény azonban kihullott a naptárból, a retro kezdeményezés pedig azon a ponton elhalt.

Ha viszont a McLaren pilótáin múlna, akkor a rendhagyó múltidézés a Forma 1-ben is megjelenne.

hirdetés


A gárda néhány nappal a darlingtoni verseny után leplezte le különleges, csak a Monacói Nagydíjra készült, 60-as s 70-es éveket megidéző dizájnját, amit a Gulffal megkötött új szerződés tiszteletére öltenek fel újra betontorpedók.

Az eseményen Daniel Ricciardo elmondta, nagyon tetszene neki, ha a világbajnoki sorozatnak is lenne egy olyan futama, amelyen a teljes rajtrács új külsőt kap.

Menő volna” – válaszolta az ausztrál, amikor a RACER riportere rákérdezett arra, hogy egy NASCAR-stílusú visszatekintésben gondolkodik-e.

“Tisztában vagyok vele, hogy újabb költségeket jelentene a csapat számára, de ezt leszámítva nagyon klassz lenne, ha minden a múltat idézné, nem csak a versenyzői overálok, de az általános viselet egszen a sapkákig.”Lando Norris egyetértett kollégájával, hozzátéve, hogy számos alakulatnak megvan már a múltja ahhoz, hogy egyetlen forduló erejig ikonikus külsővel rukkoljanak elő.

“Az old-school stílus igazán elképesztő lenne. Szerintem jó dolog, hogy mi most ezt megcsináljuk. Több szem szegeződik ránk, hacsak nem törjük össze mindketten az autót már az első kanyarban. Egyetlen futam erejéig nagyon izgalmasnak találnám, ha mindenki más hasonlóval rukkolna elő. Különösen, hogy olyan gárdák vannak itt, mint a Williams, vagy a Ferrari… A Ferrari így is, úgy is csak piros lenne! Sok csapat hosszú évek alatt fantasztikus és különleges festéseket vonultatott fel, jó lenne, ha mindenki visszahozhatná a sajátját.

A McLaren első embere, Zak Brown is szimpatizál az ötlettel, de óvatosságra is int.

“Függetlenül attól, hogy úgy csinálnánk-e, mint más szériában, ahol mindenki egyszerre áll elő a speciális festésekkel, vagy inkább magunkat helyezzük előtérbe és a számunkra különleges körülmnyek előtt tisztelgünk, mint például egy hazai verseny, vagy egy évforduló… Nem akarjuk összezavarni a rajongókat és elveszteni az identitásunkat. Évente néhány alkalommal viszont jó előjonni valamivel, ami izgalmat generál a szurkolóink körében és egy kicsit jobban bevonja őket a márka életébe.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy