NASCAR: Bowman vezetésével négyes Hendrick-győzelem született Doveren

NASCAR: Bowman vezetésével négyes Hendrick-győzelem született Doveren
credit:NASCARHarminchét éves fennállása során először söpörte be egy NASCAR Cup-futam első négy helyét a Hendrick Motorsports.

A csapattörténeti eseményre a vasárnapi, Dover International Speedwayen rendezett Drydene 400-on került sor, méghozzá az alapító-tulajdonos Rick Hendrick jelenlétében.

Az alakulat abszolút uralta a versenyt, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a 400 körből 382-n a kvartett valamelyik autója haladt az élen.

“Nagyszerű nap a mai a teljes szervezetünk számára” – nyilatkozta a FOX-nak Hendrick, aki alakulata 267. Cup-elsőségét ünnepelhette.

“Az eredmény jól szemlélteti, hogy a srácok együtt dolgoznak és jó produkciót hoznak a pályára.”hirdetés


Győztes azonban csak egyvalaki lehet, ezúttal Alex Bowman személyében.

A 28 éves pilóta főkategóriás karrierje során negyedszer látogathatott el a victory lane-re, ebből idén második alkalommal. Utóbbi egyben azt is jelenti, hogy Martin Truex Jr. után ő lett a 2021-es szezon második, töbszörös győztese.Bowman egy tökéletes – mi több, az idei év eddigi leggyorsabb – kiállását követően, a 304. körben vette át a vezetést csapattársától, Kyle Larsontól és innentől fogva már egy pillanatra sem adta ki a kezei közül az első helyet.

Az egymérföldes Dover képében az arizonai ráadásul egy újabb pályatípuson tudott diadalmaskoni a másfél mérföldes Chicagoland Speedway (2019), a kétmérföldes Auto Club Speedway (2020) és a 0.75 mérföldes Richmond Raceway (2021) után.Hiába vezette a futamot 263 körön át és nyerte meg mindkét szakaszt, Larsonnak végül be kellett érnie a második hellyel.

A kaliforniai pilóta ezzel karrierje huszonötödik ezüstérmes pozícióját szerzete, emellett pedig tizenhatodik alkalommal tudott száznál több kört az élen tölteni egy versenyen.

Harmadikként a regnáló bajnok – és a csapaton belül az egyetlen, idén még nyeretlen – Chase Elliott zárt, míg negyedikként William Byron ért célba, aki ezzel zsinórban tizenegyedik top 10-es befutóját hozta.

Az ötödik helyet Joey Logano csípte el a Team Penske 22-es gépével.

Említést érdemel még a tizenegyedikként leintett Bubba Wallace, aki a 23XI Racing első, top 15-ös eredményét produkálta. Az idén debütált csapat eddigi legjobbja három tizenhatodik pozíció volt még Phoenixen, Atlantában és Martinsville-en.

Nem volt jó futama viszont Kyle Buschnak.A kétszeres Cup-bajnokot már az első szakaszban motorhiba hátráltatta, végül pedig be kellett érnie a 27. hellyel.


A legijesztőbb jelenetsort Aric Almirola hozta össze.

A Stewart-Haas Racing versenyzője műszaki probléma miatt csapódott nagy erővel a falnak, amit követően meglehetősen szédelegve hagyta el járművét.

Később szerencsére kiderült, hogy csak az ütközés pillanatnyi hatásait érzékelte, de nem sérült meg.

Az viszont mindenképp fájhat neki, hogy a baleset miatt csak az utolsó, 37. helyen rangsorolták, így az idény eddigi tizenhárom futamából immár hetedszerre végzett a 29., vagy annál rosszabb pozíciókban.

Denny Hamlin a 7.-ként fejezte be a napot, de ennek ellenére meg tudta őrizni vezető helyét a bajnoki tabella élén, ami nagyban köszönhető volt annak is, hogy összetettbeli legnagyobb ellenfele, Truex Jr. csak a 19. lett.

Utóbbi JGR-es hiába rendelkezik idén már három győzelemmel is, Dover után visszaesett a pontverseny harmadik pozíciójába, míg másodiknak Byron jött fel.Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy