Grosjean már nem zárkózik el az Indianapolis 500-tól

Grosjean már nem zárkózik el az Indianapolis 500-tól
credit:IndyCar MediaRomain Grosjean rendkívül jól érzi magát az IndyCarban, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy máris elkezdett hosszabb távra tervezni.

A francia versenyzőnek saját bevallása szerint fogalma sem volt arról, hogy mire számítson, amikor aláírta szerződését a Dale Coyne Racing/Rick Ware Racinggel.

Végül két hónapba sem telt, hogy teljesen beleszeressen az amerikai open-wheelbe. A habot pedig arra a bizonyos tortára feltette az IMS road vonalveztésén kiírt GMR Grand Prix-n megszerzett pole-ja, amit egyenesen élete egyik legboldogabb pillanataként jellemzett.hirdetés


“Sokan kérdezték tőlem, milyen érzés volt nézőként követnem az idei első Forma 1-es futamot” – nyilatkozta Grosjean a kvalifikáció utáni sajtótájékoztatón.

“Erre azt mondtam: ‘Srácok, ez a fejezet lezárult számomra, most már valami mást akarok csinálni’. Ezért jöttem át Amerikába. Imádom az IndyCar-pilóták közti hangulatot és a pályákat. Az autót szórakoztató vezetni, jó eredményekért harcolhatok, ami boldoggá tesz. A családom tekintetében viszont egy kicsit nehéz, mivel távol vagyok tőlük. Ugyanakkor tudtuk, hogy ez az év ilyen lesz, mielőtt még meghozzuk a jövőnkre vonatkozó döntést. Elmondtam már, de nem győzöm ismételni, régen voltam ennyire boldog.”

Adta magát a kérdés, hogy szeretné-e tartósan megvetni a lábát az USA-ban.“Már elkezdtem házakat keresegélni itt” – érkezett a válasz.

Grosjean jelenleg csak az épített és utcai pályás versenyeken indul.

Az oválokat eddig főként családja kérésére hagyta ki, de nem tartja kizártnak, hogy ez hamarosan változni fog.

Soha ne mondd, hogy soha” – reagált a 35 éves pilóta arra a felvetésre, hogy van-e reális esély egy esetleges Indianapolis 500-ra való nevezésre.

“Lépésről lépésre haladunk. Az egész családomat szem előtt tartom. Rendkívüli módon támogatnak, de nyilvánvalóan nem volt könnyű számukra látni, hogy visszatérek a versenyzéshez. Látják viszont, hogy mennyire boldog vagyok most. A gyerekek [Európában] nyilván már aludtak, a feleségem viszont nézte a kvalifikációt. Látta a mosolyomat. Nyáron mindannyian átjönnek ide, az Államokba és utána döntünk. Rajta tartom a szemem az Indy 500-on. Egyelőre azonban nem tudok igent, vagy nemet mondani.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy