IndyCar: Rossi nyitott az élen Indianapolisban

IndyCar: Rossi nyitott az élen IndianapolisbanAlexander Rossi bizonyult a leggyorsabbnak a GMR Grand Prix pénteki, első edzésén.

Az Indianapolis Motor Speedway road vonalvezetésén rendezett gyakorlás során az Andretti Autosport pilótája 1:09.8784 másodperces idővel futotta meg legjobb körét.

A második pozícióban, 0.0862-es lemaradásban Jack Harvey zárt a Meyer Shank Racing 60-as Dallara-Hondájával, míg harmadikként Rinus Veekayt érte a kockás zászló az Ed Carpenter Racing nagy örömére.

A top 5 sorrendjét Josef Newgarden (Team Penske) és Romain Grosjean (DCR/RWR) tette teljessé.hirdetés


A hétvége során a legnagyobb figyelem kétségkívül Juan Pablo Montoyára irányul, aki 2017 után most először teszi tiszteletét az IndyCarban. Az Arrow McLaren SP 86-os gépének volánja mögött a kolumbiai szupersztár a huszonegyedikként zárt.

Az edzés folyamán egyetlen, piros zászlót előidéző incidens történt, miután Sébastien Bourdais alatt elektronikai gondok következtében megállt az AJ Foyt Racing #14 Dallara-Chevyje.
Szintén az elektronika akadályozta a Foytékhoz visszatérő Charlie Kimballt, aki mindössze négy kört tudott megtenni.

Hasonlóképpen műszaki okok hátráltatták a Chip Ganassi Racing ifjoncát, Alex Palou-t is. A spanyol pilóta ennek következtében pályára sem tudott hajtani.A szombaton rendezendő GMR Grand Prix mezőnye már a gyakorlás előtt megfogyatkozott. Max Chilton beutazási problémái miatt ugyanis a Carlin kénytelen volt az utolsó pillanatban visszalépni a komplett hétvégétől.Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy