IndyCar: Romain Grosjean szerezte meg a pole-t Indianapolisban

IndyCar: Romain Grosjean szerezte meg a pole-t Indianapolisban
credit:IndyCar MediaNem túlzott Romain Grosjean, amikor azt mondta, hogy az IndyCar pályái közül a legjobban az Indianapolis Motor Speedway roadja fekszik neki, mivel ez hasonlít leginkább az európai aszfaltcsíkokra.

A kvalifikáción nyújtott produkciója azonban még így is túlszárnyalta a várakozásokat.

A Dale Coyne Racing/Rick Ware Racing újonca 1:09.4396-os köre révén magabiztosan szerezte meg az ikonikus létesítmény belső vonalvezetésén rendezendő GMR Grand Prix pole-ját.hirdetés


A 35 éves pilóta IndyCar-karrierje mindössze harmadik kvalifikációján hajtotta végre ezt a fegyvertényt, ami ráadásul az első pole-ja is lett több, mint egy évtized után.

Teljesítményét Dale Coyne is csak méltatta:

“Tudtuk, hogy képes versenyeket nyerni. Tudtuk, hogy képes rajtelsőséget szerezni. Ma ezt bizonyította.”

Grosjean a Team Penske-t szolgáló Josef Newgardennel osztozik az első soron.Közvetlenül mögöttük a Jack Harvey (Meyer Shank Racing) – Alex Palou (Chip Ganassi Racing) duó várhatja a rajtot, míg a harmadik sort Scott McLaughlin (Team Penske) és Conor Daly (Ed Carpenter Racing) teszi teljessé.

Nem mindenki zárta azonban boldogan az időmérőt.Will Power a top 12-es szegmensben búcsúzott köszönhetően egy kicsúszásnak. Miután az incidens miatt be kellett lengetni a piros zászlót, a szabályok értelmében megfosztották a két legjobb idejétől.

A Team Penske ausztrál veteránja rendkívül dühös volt a malőrt követően – olyannyira, hogy a csapat pitjében még a HANS-át is elhajította -, később viszont elismerte, hogy ő maga hibázott.

Az Arrow McLaren SP-t szolgáló Juan Pablo Montoya visszatérése eddig katasztrofálisan alakul.

Már az edzéseken is a tabella végén zárt, a kvalifikáción pedig rögtön a csoportkörben kiesett.

Ebben közrejátszott, hogy a bírák büntetésből őt is megfosztották a két legjobb idejétől, miután úgy látták, hogy feltartotta Alex Palou-t.

Mindennek hála a kolumbiai csak a legutolsó, 25. helyről várhatja a verseny rajtját.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy