IndyCar: Colton Herta hosszabbított az Andretti Autosporttal

IndyCar: Colton Herta hosszabbított az Andretti AutosporttalAz Andretti Autosport hivatalosan bejelentette, hogy újabb két évvel meghosszabbította Colton Herta szerződését.

Ennek értelmében a 21 éves versenyző – akit a St. Pete-i, domináns győzelme után a Forma 1-gyel is szóba hoztak – 2023 végéig biztosan marad a csapat kötelékében.

Nem csak Herta kötelezte el magát a gárda mellett, de az általa vezetett, 26-os Dallara-Honda kiemelt szponzora, a Gainbridge is.hirdetés


“Colton már az IndyCarban eltöltött eddigi, rövid ideje alatt megmutatta, hogy mekkora potenciál rejlik benne” – nyilatkozta Michael Andretti.

Nagyszerű továbbá a csapatunk számára, hogy egy olyan remek partnerre is számíthatunk, mint a Gainbridge. Ha a 2021-es szezon kezdete a programunk jövőjének előszele, akkor úgy vélem, bőven van okunk várakozással tekinteni a következő évekre.”

Herta 2019-ben debütált teljes szezonos pilótaként a szériában. Még ugyanebben az évban, a COTA-n – pár nappal a 19. születésnapja előtt – elsőként látta meg a kockás zászlót, amivel az IndyCar valaha volt legfiatalabb futamgyőztesévé vált.

Három hónappal később, Road Americán pedig a bajnokság történetének eddigi legifjabb pole-osa lett.“Hihetetlenül boldog vagyok, hogy a következő két évben is az Andretti Autosportnál versenyezhetek” – mondta az immár négy főkategóriás elsőséggel bíró Herta.

“Nagyon sokat fejlődtem ennél a csapatnál, úgyhogy egy pillanatig sem haboztam, amikor lehetőségem nyílt hosszabbítani Michaellel.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy