Az IndyCar teljes szezonos, cukorbeteg versenyzője új kampányba kezd

Az IndyCar teljes szezonos, cukorbeteg versenyzője új kampányba kezd
credit:Ed Carpenter RacingPasztell színekben fog pályára hajtani az IndyCar ezen a hétvégén esedékes GMR Grand Prix-jén az Ed Carpenter Racing 20-as számú Dallara-Chevyje.

A versenygép főszponzora a MannKind Corporation biofarmáciai vállalat lesz, amely többek között a diabétesszel kapcsolatos gyógyszerkutatások terén jeleskedik.hirdetés


A partnerkapcsolat célja, hogy felhívja a figyelmet a világszerte milliók életét kísérő betegségre.

Ehhez nem is találhattak volna jobb szóvivőt, mint az autót vezető Conor Daly, akinél 14 éves korában diagnosztizálták a diabétesz 1-es típusát.

“A MannKind 2019 elején találkozott először Conorral” – idézi az ECR sajtóközleménye a vállalat vezérigazgatóját, Michael Castagnát.

“Az ő képessége arra, hogy felülkerekedjen bármilyen kihíváson, amivel eddig szembesült, általunk még nagyobb hangot fog kapni. Elszántak vagyunk azért, hogy új utakat találjunk az embereknek az egészségük feletti kontrollra. Conor tökéletesen példázza a MannKind hitvallását: élni az életet korlátok nélkül.”

Daly jelenleg az egyetlen olyan amerikai autóversenyző, aki professzionális szinten 1-es típusú cukorbetegséggel méreti meg magát, méghozzá teljes szezonban.credit:Ed Carpenter Racing


A Forma 1-et és az IndyCart egyaránt megjárt Derek Daly fia, egyben az Indianapolis Motor Speedway jelenelgi elnökének, Doug Bolesnak mostohafia 10 évesen kezdett versenyszerűen gokartozni.

Négy évvel később viszont azzal szembesült, hogy minden ok nélkül rohamosan veszít a testsúlyából és folyamatosan, csillapíthatatlan szomjúság kínozza.

A tünetek olyannyira súlyosbodtak, hogy egy futam előtt kórházba is került.

“Aznap nem versenyeztem, inkább alávetettem magam egy rakás vizsgálatnak, hogy rájöjjünk, mi történik velem” – emlékezett vissza a most 29 esztendős pilóta.

“A válasz 1-es típusú diabétesz képében érkezett. Meglepetésként ért, de tudtam, hogy ez csak egy újabb kihívás az életemben és nem fogom engedni, hogy lelassítson.”

A diagnózius után egy héttel Daly újra a pályán volt és megszerezte a 2006-os World Karting Association Grand Nationals bajnoki címét.

Az IndyCar mezőnyének ezen a hétvégén lesz egy másik cukorbeteg pilótája is az AJ Foyt Racing színeiben – jelen állás szerint csak a GMR Grand Prix-re és az Indy 500-ra – visszatérő brit Charlie Kimball személyében.Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy