Sporttörténelem az IndyCarban: Bejelentették a legelső Bitcoin-csapatot

Sporttörténelem az IndyCarban: Bejelentették a legelső Bitcoin-csapatotTörténelmet készül írni az Ed Carpenter Racing, mint az első IndyCar-csapat, amely Bitcoinban is hajlandó kifizetni alkalmazottait.

Ha ez nem lenne elég, a gárda a 105. Indianapolis 500-on teljes egészében a kriptovaluta narancssárga-fekete színeibe öltözteti Rinus VeeKay 21-es számú Dallara-Chevyjét. Sőt, a motorsport fennállásának legelső, decentralizált szponzorációjának értelmében a Bitcoin-közösség az ECR többi versenygépén is képviseltetni fogja magát.hirdetés


“Nem is lehetnék izgatottabb, amiért ez a projekt valósággá vált” – idézi a hivatalos sajtóközlemény a csapat társtulajdonosát, egyben oválpilótáját, a Bitcoin iránt régóta elkötelezett Ed Carpentert.

“Sporttörténeti jelentőségű, hogy személyes érdeklődésem révén a Bitcoint behozhatom a versenyzés világába. Ez a kriptovaluta forradalmasítja a pénzügyi rendszerünket, így nagyszerű lehetőségnek tartom, hogy általa a működésünket is átformáljuk.”

Az ECR a Strike-kal lépett partnerségre, hogy adományokat gyűjtsön a Bitcoin-közösség nevében és támogatáshoz jusson a Május Hónap során.

Ennek értelmében a 21-es autó úgymond a “nép autója” lesz külön QR-kóddal, aminek segítségével a világon bárki beszállhat a költségekbe.“Ed üzenete egyszerű: nem akar chipsért és üdítőkért versenyezni az Indy 500-on” – szögezte le a Strike alapítója, Jack Mallers.

“Ebben az évben az emberek szabadságáért, a pénzügyi műveltségért, inkluzivitásért fog harcolni, amire a karrierje során felépített a platformot fogja felhasználni, hogy elküldje az emberiség előremozdításához szükséges, egyik legerőteljesebb üzenetet. Leírhatatlanul büszkék vagyunk, hogy támogathatjuk az erőfeszítéseit.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy