A 84 éves Roger Penske újra versenyautóba pattant

A 84 éves Roger Penske újra versenyautóba pattant
credit: Team PenskeMivel is ünnepelhette volna jobban a Kapitány a Team Penske és a Porsche között létrejött LMDh-programot, mint egy kis száguldozással.

Az üzletember ötvenhat évvel ezelőtt tett pontot autóversenyzői karrierjére, hogy onnantól fogva saját csapata – majd birodalma – felvirágoztatásának szentelje életét.

A most 84 esztendős Roger Penske azonban lélekben egy kicsit mindig is pilóta maradt, így nem szalasztotta el a lehetőséget, hogy bepattanjon abba a Porsche RS Spyderbe, amivel a kétezres években a német márkával együtt bajnoki címeket ünnepelhetett az American Le Mans Seriesben.hirdetés


A körözésre a michigani M1 Concourse – ami három percre van Penske irodájától – másfél mérföldes, privát vonalvezetésén került sor.

“Különleges az autó, mivel ezzel nyertük meg a sebringi 12 órást” – nyilatkozta a RACER-nek a Kapitány.

“Én korábban nem vezettem ezt, így az első dolog az volt, hogy rájöjjek a ki- és beszállás menetére. A régi időkben ismertem a Birdcage Maseratit, a Porsche RS és RSK-t, valamint a Ferrarit, amivel Le Mans-t csináltuk. Ezek nagy autók voltak hatalmas cockpittel, úgyhogy majdnem klausztrofóbiás lettem, amikor először beültem a Spyderbe. Lehetőségem volt arra, hogy 25 kört megtegyek és rájöjjek a gombok működésére, komfortosan érezzem magam az ülésben. Fantasztikus gép, mókás volt játszani vele.”Nem csak Penske hajtott pályára ezen a napon, aminek eredeti funkciója egyébként az autó felkészítése volt a júliusi Goodwood Festival of Speedre.

A Ford vezérigazgatója, Jim Farley a Supercarsból ismert DJR Team Penske Ford Mustangjával körözhetett.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy