A pénzhiánnyal küzdő bajnok visszautasított egy szponzort, mert ő “többet ér annál”

A pénzhiánnyal küzdő bajnok visszautasított egy szponzort, mert ő “többet ér annál”
credit:NASCARA NASCAR Truck Series regnáló bajnoka, Sheldon Creed eredményei ellenére nincs túlságosan eleresztve szponzoráció tekintetében.

A GMS Racingnek vezető, 23 éves amerikai 2-es számú Chevrolet Silveradójának nincs teljes szezonos, kiemelt támogatója, az anyagi háttér megteremtése pedig főként kisebb márkák jóvoltából tevődik össze.

A nemzeti harmadosztályt képező széria pénteki, darlingtoni versenyét Creednek mégis sikerült megnyernie főszponzor nélküli autójával, amit látva a közösségi médiában többen is hangot adtak nemtetszésüknek, miszerint elképesztő, hogy a címvédőnek nincs elegendő anyagi háttere.hirdetés


Egy Twitter-felhasználó be is taggelte a bajnokság névadó szponzorának, a Camping Worldnek tulajdonosát, Marcus Lemonist, hogy segítse ki Creedet.

A milliárdos üzletember az elmúlt hónapokban azzal vívott ki magának tiszteletet a Trucksban, hogy a financiális gondokkal küzdő pilótáknak és csapatoknak nyújt pénzbeli támogatást.

Az akciót a Las Vegas-i fordulón kezdte, ahol 15.000 dollárt ajánlott fel a “rászorulóknak”. Ezt az összeget top 10-es befutó esetén 25.000-re, top 5-ösnél 35.000-re, győzelemnél pedig 50.000-re emelte. A viadalon végül nem kevesebb, mint tíz kiscsapat autója díszelgett a Camping World kék-sárga színeiben.A későbbi futamokon már megduplázta az elsőségért járó támogatást 100.000 dollárra.

A Creed támogatására vonatkozó tweetre Lemonis nem volt rest válaszolni:

“Én felajánlottam a segítségem.”

A versenyzőnek azonban nem tetszett az ötlet:

“Többet érünk, mint 15 ezer dollár:”

A reakcióval Lemonis sem maradt el:

“Nem professzionális hozzáállás. És még csodálkoznak, miért nincsenek szponzoraik.”

A kis csörte megosztotta a rajongókat és sporttársakat egyaránt.Sokan az üzletember mellé álltak, mondván a 15 ezer is több a nullánál és minden egyes dollárt meg kell becsülni.

Szép számmal akadtak viszont, akik szerint Creednek van igaza. Volt, aki egyenesen azzal érvelt, hogy egy regnáló bajnoknak ennyi pénzt ajánlani felér egy sértéssel.

15 ezer dollár valóban nem nagy összeg ebben a sportban. Egy viszont biztos, ha elfogadták volna Lemonis ajánlatát, akkor a darlingoni győzelem után 100.000 dollárt kaptak volna tőle.

A visszautasításnak hála viszont egy centet sem.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy