Közel 180 millió forintnak megfelelő kár érte az AJ Foyt Racinget Texasban

Közel 180 millió forintnak megfelelő kár érte az AJ Foyt Racinget Texasban“Szegény embert az ág is húzza”. Ez a mondás az IndyCar múlt hétvégi, texasi duplafordulóján újfent beigazolódott.

A két verseny legnagyobb kárvallottja a széria egyik alacsonyan finanszírozott csapata, az AJ Foyt Racing lett, amely három, jelentős anyaig kárral járt is balesetbe belekeveredett a hétvége során.

A szombati futamon Sébastien Bourdais 14-es Dallara-Hondája végezte a falban, amely gép vasárnap szintén részese lett a rajtot megelőző tömegbalesetnek. Az incidensnek ráadásul már a gárda másik, Dalton Kellett által vezetett gépe is áldozatul esett.hirdetés


“Hihetetlen, hogy mindkét versenyen elvesztettük a 14-est” – nyilatkozta az Autosportnak a csapat elnöke, Larry Foyt.

“Szombat éjjel egészen éjfélig dolgoztak a srácok rajta, majd vasárnap, korán reggel folytatták, hogy időre kész legyen. Aztán a második futamon már a rajtig sem jutottunk el egyik autónkkal sem. Költésges hétvége volt, az biztos. Becsléseim szerint kb. 500-600 ezer dolláros kár keletkezett.”

Szerencse a szerencsétlengségben, hogy az AFR nem szűkölködik alkatrészekben, köszönhetően annak, hogy négy autót is neveznek az Indianapolis 500-ra.“A balesetekből származó, potenciális anyagi veszteséget belekalkuláljuk a költségvetésbe, de ettől még rengeteg munkát von maga után. Ráadásul a felhasznált elemeket pótolni kell. Pozitívum, hogy road-pályás autókat konvertáltunk át az oválra, nem pedig az Indyre szántakat. A monocoque-ok nem sérültek, ezért képesek leszünk újra bevetésre kész állapotba hozni őket a jövő heti, az IMS roadján rendezendő versenyre.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy