O’Ward szíve az IndyCarban van, de „hülye lenne” visszautasítani egy F1-es szerződést

O’Ward a szíve az IndyCarban van, de “hülye lenne” visszautasítani egy F1-es szerződést
credit:IndyCar MediaAz IndyCar szezonnyitó, alabamai hétvégéjén rögtön egy pole-lal indított Patricio O’Ward.

Teljesítményét látva a McLaren-vezér Zak Brown elő is állt egy több, mint motiváló ajánlattal: ha versenyt nyer idén, akkor részt vehet az év végén esedékes, Forma 1-es teszten Abu Dhabiban.

A 22. születésnapját május 6-án betöltő pilóta nem teketóriázott és három héttel később, a Texas Motor Speedwayen be is húzta karrierje legelső, főkategóriás győzelmét.hirdetés


„Hol van az F1-es tesztem? Egy McLarent akarok!” – válaszolta nevetve a verseny utáni sajtótájékoztatón O’Ward arra a kérdésre, hogy mi lesz az első dolog, amit Brownnak fog mondani.

„Ki fogja egyenlíteni a számlát!”

A fiatal pilóta – aki tizenhét év után az első mexikói győztese lett az IndyCarnak – azonban gyorsan leszögezte, hogy egyelőre nem pályázik Forma 1-es ülésre. Ha viszont kapna egy ajánlatot, biztosan nem mondana rá nemet.

„A szívem az IndyCarban van. Ez a széria nagyszerű és nagyon, de nagyon versenyképes. Versenyzői szempontból szerintem ennél nincs is nehezebb a világon. Azt hiszem, sokan egyetértenek velem azok közül, akik az F1-ből jöttek át. A Forma 1 viszont a technológia csúcsa, mindenki oda akar menni. Ha lehetőség kínálkozik és például Zak azt mondaná, ‘Nézd, van itt egy szabad ülés, téged akarlak a csapatomba’, akkor nagyon hülye lennék visszautasítani, mivel egy ilyen őrült ajánlat nem gyakran jön. Jelenleg viszont az IndyCarra összpontosítok. A legjobbat akarom kihozni belőle.”

Egy biztos, O’Ward nyugodt lehet, legalábbis ami az év végi tesztjét illeti.
Brown hivatalos Twitterén már meg is erősítette, hogy a megállapodás az megállapodás és várni fogja Abu Dhabiban.