IndyCar: Kanaan zárta az élen a texasi edzést, a kvalifikációt törölték

IndyCar: Kanaan zárta az élen a texasi edzést, a kvalifikációt törölték
credit:IndyCar MediaTony Kanaan bizonyult a leggyorsabbnak az IndyCar Fort Worth-i duplafordulójának első és egyetlen szabadedzésén.

A gyakorlást bő másfél órával halasztani kellett a Texas Motor Speedwayre zúdult eső miatt, a széria azonban a kényszerszünet ellenére is biztosítani tudta a teljes, másfél órás időtartamot a gyakorlásra.

hirdetés


A térséget fenyegető, további csapadék miatt az a döntés is megszületett, hogy törlik a kvalifikációt és az entrant pontok (vagyis az autóm nem pedig a versenyző) összetettbeli állása alapján határozzák meg mindkét futam rajtrácsát.

Ennek értelmében a pole-ból Alex Palou (CGR) indulhat Will Powerrel (Team Penske) osztozva az első soron.

A fenyegető időjárás miatt a szombati (magyar idő szerint vasárnap hajnali) futam startját egy órával előbbre hozták.

Visszatérve az edzésre, Kanaan – aki a tavaly augusztusi, gatewayi forduló óta most először vesz részt IndyCar-versenyhétvégén – 220.173 mph-val száguldott körbe a TMS másfél mérföldes oválján, 0.0256-ot adva a másodikként zárt Patricio O’Wardnak (Arrow McLaren SP).

A harmadik tempót Takuma Sato produkálta 219.868 mph-val az RLL Racing színeiben, de befért még a top 5-be Scott Dixon (CGR) és Simon Pagenaud (Team Penske) is.Az edzés során egyetlen baleset sem történt.Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy