NASCAR: Családja és karrierje kezdete előtt tiszteleg Kyle Larson Darlingtonon

NASCAR: Családja és karrierje kezdete előtt tiszteleg Kyle Larson Darlingtonon


A NASCAR Cup Series darlingtoni versenye tradicionálisan a múltidézésről szól. A csapatok retró ruhába öltöztetik az autóikat, hogy így tisztelegjenek régi versenyzők, alakulatok, események előtt.

A Hendrick Motorsports 5-ös számú Chevyjét vezető Kyle Larson úgy döntött, idén saját karrierje kezdetére tekint vissza, hogy ily’ módon mondjon köszönetet családjának a támogatásukért.

Az autója piros-fehér-kék-sárga színeket fog viselni, akárcsak a legelső versenygépe még a kilencvenes évek végén.hirdetés


“Nagyon klassz, hogy megengedték nekem, hogy az első autómra tekintsek vissza” – mondta a 28 éves kaliforniai.

“Köszönöm a Hendrick Automotive Groupnak. Könnyedén csinálhattunk volna mondjuk egy Terry Labonte-féle, vagy hasonló dizájnt. Különleges érzés a családomnak és nekem, hogy visszatérhetek a gyökereimhez, oda, ahol a pályafutásom elkezdődött.”

hirdetés


Larson első versenygépét az édesapja vásárolta az egyik szomszédjuktól.

“Kyle és én közösen döntöttük el, hogy megvesszük, a jelszó pedig az volt, hogy ‘anyunak egy szót se'” – idézi a HMS sajtóközleménye Mike Larsont.

“Úgy voltunk vele, ‘maradjon köztünk, vigyük haza a bocsánatkéréssel pedig majd később birkózunk meg’. Eltoltuk a házunkig, majd bevittük a garázsba. Emlékszem, amikor a feleségem bejött és megkérdezte: ‘Ez meg mi?’. Kyle-lal csak mosolyogtunk és azt válaszoltuk, ‘Versenyezni fogunk’.”

Janet Larson a várakozásokkal ellentétben nem ellenkezett és hamarosan már állandó, helyszíni szurkolójává vált fia futamainak.

A jármű eredetileg narancssárga színben pompázott, ami a szomszéd szintén versenyző gyermekének sajátja volt. Ebből adódón kezdődött az ötletelés és született meg végül az a dizájn, amit most a NASCAR Cup gépen is látni fogunk.A minél tökéletesebb visszatekintés érdekében Larson overálja és sisakja is ugyanúgy fog festeni, mint karrierje hajnalán.

“Emlékszem, Kyle annyira izgatott volt, amikor megkapta élete első tűzálló overálját, hogy le sem akarta venni, abban is aludt” – mondta a büszke édesapa.

A sisakfestés szintén Mike keze munkáját dícsérte. A fejfedőhöz azonban fűződik egy nem épp kellemes élmény is, miután egy verseny után nemes egyszerűséggel ellopták.

A darlingtoni gép leglényegesebb eleme azonban a ‘MAJ1K’ feliratú matrica.

“Menő, hogy rajta lesz a gépen” – mondta Kyle, majd rögtön meg is magyarázta a mozaikszó eredetét.

“Apu állt elő az ötlettel. Ez a családi logónk. Eleinte csak M-A-J volt, a szüleim és a nővérem nevének kezdőbetűivel. Majd amikor én is megszülettem kibővítették M-A-J-I-K-ra, azaz ‘Mike, Andrea, Janet és beleértve Kyle’. Az I-t később változtattuk 1-esre, mivel ez volt a rajtszámom. Nagyon fontos számomra, hogy a családom is ott lesz az autón.”

A Darlington Raceway retró-futama május 9-én kerül megrendezésre.hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy