Ricciardo: Az IndyCar-versenyzők extrémen tehetségesek

Ricciardo: Az IndyCar-versenyzők extrémen tehetségesek
credit:IndyCar MediaAz IndyCar szezonnyitó, alabamai versenyének pole-ját Patricio O’Ward szerezte meg az Arrow McLaren SP színeiben, amit látva Zak Brown ígéretet is tett neki, hogy ha idén versenyt tud nyerni, akkor részt vehet a Forma-1 év végi újonctesztjén Abu Dhabiban.

Alig egy héttel később már az Andretti Autosportos Colton Herta került a figyelem középpontjába, aki az első rajthelyről indulva, óriási dominanciával meg is nyerte a St. Petersburg utcáin rendezett viadalt.

A 21 éves tehetség számos gratulációt kapott, beleértve egy meg nem nevezett F1-es csapatvezetőtől is. Michael Andretti azonban leszögezte, nem engedné pilótáját sereghajtó alakulatnál látni. Herta azonban bevállalná a Haast is, de csak abban az esetben, ha egy Ferrari által támogatott programról lenne szó, megnyitva az utat esetleges feljebb lépésre is.


hirdetés


Az IndyCar ifjoncaiban rejlő F1-es potenciál a világbajnoki sorozat portugál fordulóját megelőzően is szóba került.

“Klassz lenne látni Patót egy Forma 1-es autóban” – nyilatkozta a RACER-nek a McLarent szolgáló Lando Norris.

“A legjobbat kívánom az amerikai csapatunknak, hogy futamokat nyerjenek. Menő volna, ha valaki az IndyCarból beugrana az F1-be. Biztos vagyok abban, hogy néhány dolog könnyebb, mások pedig valószínűleg sokkal nehezebbek, különbözőbbek lennének számára, szóval menő volna. Ami Patót illeti… Nem hiszem, hogy az a mi tesztnapunkat veszélyeztetné… Végülis újonctesztről lenne szó. Danielét viszont elvihetik, attól még az én tesztnapjaim megmaradnak! Nem tekintek [az indys srácokra] fenyegetésként, inkább versenytársként. A világ legjobbjai közé tartoznak.”A McLaren F1-es alakulatának másik fele, Daniel Ricciardo örömmel átadná a helyét.

“Ünneplem! Nem akarok ott lenni a szezon végi teszten, úgyhogy fantasztikus lenne. Légyszi, vegyétek el a napom! Huszonhárom futam után a legutolsó dolog, amit csinálni akarsz, az egy év végi teszt. Szívesen odaadom a lehetőséget másnak. Én is inkább versenytársként látom az IndyCar-pilótákat, mintsem fenyegetésnek. Néztem néhány kört a múlt hétvégi futamukból, nagyon jó volt. Az utcai pálya annyira hepehupás, szórakoztatónak tűnt. A színvonal magas, ez tagadhatatlan. Azok a versenyzők extrémen tehetségesek lennének? Abszolút! Szóval, ha valaki meg akar tenni pár kört Abu Dhabiban, akkor áldásomat adom rá.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy