Amikor Dale Earnhardt Sr. beégette Jeff Gordont

Amikor Dale Earnhardt Sr. beégette Jeff Gordont
credit:NASCARDale Earnhardt Sr. a pályán nyújtott teljesítménye mellett magával ragadó személyisége révén is szurkolók millióit állította maga mellé.

A néhai Megfélemlítő száraz humorral megfűszerezett nyers stílusáról a mai napig ódák zengenek.

Néhány évvel ezelőtt pont egy ilyen sztorit osztott meg Jeff Gordon a Reddit ‘Ask me anything’ (Kérdezz bármit) rajongói kérdezz-felelek során, amiből világosan kiderült, hogy Earnhardt Sr. az a fajta ember volt, aki még vesztesnek tűnő helyzetekből is ki tudott jönni győztesen – még ha némi pimaszság is kellett hozzá.

hirdetés


De egy ekkora szupersztárnak az ilyesmit is megbocsátják, sőt, csak még tovább táplálja a legendája tüzét.

“Volt egy incidensünk Poconón, amikor Dale hátulról nekem jött és szó szerint belökött a 3-as kanyarba” – emlékezett vissza Gordon.

“Mindketten elvesztettük egy pillanatra az irányítást az autóink felett és majdnem baleset lett a vége. Amikor a verseny után ezt szóvá tettem neki, ő mindent tagadott és azt mondta, még csak hozzám sem ért. Közel egy hónappal később valakitől kaptam pár fotót arról, amint épp meglök és ennek hatására oldalazva a fal felé csúszunk. Szóval, fogtam tehát a képet és azonnal megmutattam neki, mondván nekem volt igazam és tényleg megpróbált kiszorítani.”

A bizonyíték láttán vajon Dale Sr. beismerte a dolgot? Egy fenéket.“Még ekkor is tagadott” – folytatta Gordon.

“A képet viszont elvette tőlem, majd előkapott egy tollat, névre szólóan dedikálta nekem, aztán visszaadta és elment. Én pedig csak álltam ott megsemmisülten.”

Konklúzió: Nem hiába mondogatták anno a paddock-ban, hogy “Ne. Packázz. Dale. Earnhardt. Sr.-ral.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy