“Keménynek kell mutatkoznod, de belül szenvedsz” – Depressziójáról vallott Bubba Wallace

“Keménynek kell mutatkoznod, de belül szenvedsz” – Depressziójáról vallott Bubba Wallace
credit:NASCARA mentális problémák a profi sportolókat sem kerülik el. A legtöbben ezt szigorúan titkolják, mert attól félnek, ellenkező esetben akár a karrierjük is bánhatja.

Akadnak viszont páran, akik ország-világ előtt felvállalják démonaikat.

Közéjük tartozik Cody Ware – aki korábban azt is bevallotta, hogy már öngyilkossági kísérleten is túl van – valamint Bubba Wallace.

A NASCAR Cup Seriesben jelenleg a 23XI Racinget szolgáló versenyző már évekkel ezelőtt kiállt a nyilvánosság elé, hogy őszintén beszéljen a betegségről, ami rajta kívül a világon még több millió embert érint.hirdetés
“Megpróbálok a tőlem telhető legjobb lenni, de olykor ez sem elég” – nyilatkozta Wallace még 2019-ben az AP-nek.

“Elcseszettnek érzem magam. Ez elillan, amikor a volán mögött ülök, utána viszont rögtön visszatér. Nagyon kemény. Gyakran az idegösszeomlás szélén állok, de ez van, ilyen vagyok. A kamerák előtt sokat mosolygok, nevetek, ez viszont csak maszk. A valóságban nagyon magányos vagyok sötét gondolatokkal, ezen az sem segít, hogy sokan vesznek körül és jó családom van. Nagyon jó vagyok abban, hogy leplezzem az érzéseimet. Ez az én bajom. Magamban tartom őket és csak rakódnak egymásra. Aztán egyszer csak minden kirobban és csak kapkodom a fejem, észre sem véve, hogy a kár már megtörtént. Ennek következtében baráti kapcsolataim is mentek már tönkre.”

Wallace akkori megnyílása után rengeteg köszönetet kapott sorstársaitól, lévén a depresszió a mai napig egyfajta megbélyegzéssel jár, így sokat segített nekik, hogy egy ismert személy ki mert állni vele.

A vallomása óta rengeteget változott a világ az alabamai versenyző körül, különösen az utóbb szűk egy évben.

A Black Lives Matter mozgalomban elfoglalt helye által ő lett a NASCAR legismertebb arca, az utóbbi napokban a koronavírus elleni oltás élharcosává vált, a Netflix pedig új dokusorozatában az ő szemszögéből fogja bemutatni az amerikai stock-car világot.A népszerűség mellett azonban Wallace a NASCAR legmegosztóbb figurájává is vált, nap, mint nap rengeteg támadást kapva.

“Nagyon sok ember úgy érzi, mindenhez joga van ezen a világon” – írta Bubba a minap Twitteren.

“Szóval, ez most nekik szól. Egy átkozott dologgal sem tartozom nekik, de ahogyan Moneybagg Yo mondaná, ‘Ránéztem a csuklómra, kaptam ma időt…’. Bújj a bőrömbe, vagy bárki máséba, aki nem te vagy…. Képzeld el, hogy felvállalod a depressziódat, de attól még ugyanúgy meg kell küzdened vele, mert ez valós és nem érdekli, ki vagy. Képzeld el, hogy megosztod a tapasztalataidat másokkal, akik szintén ezzel küzdenek. Képzeld el, hogy segítesz az embereknek módot találni arra, hogy megbirkózzanak vele. Az enyém a zene. Képzeld el, hogy a legfontosabb munkanapodon uralkodik el rajtad a depresszió, de muszáj a kemény arcodat mutatni a rajongóknak és a többieknek, holott belül szenvedsz. Képzeld el, hogy a kedvenc zenéidet kell elvinned az irodádba, hogy segítsenek átlendülni mentálisan és ezáltal készen állj a munkára. Képzeld el, hogy folyamatosan kinevetnek, mert akaratlanul is ‘le vagy nyomva az emberek torkán’. Képzeld el, amint az irodád mellett állsz, hallgatod a zenét, hogy kicsit csökkentsd a stresszt. Erre egy kamerás rohan feléd és azt kéri, nézz bele minden kontextus nélkül…miközben szól a zenéd…. Képzeld el, nem is tudsz arról, hogy ezzel valójában meginterjúvoltak, így csak az előtted álló feladatra koncentráltál… Képzeld el, hogy mindezek után, még mindig téged tartanak tiszteletlennek és egy darab szarnak… Nem picsogok, csak bátorítok másokat arra, hogy továbbra is legyenek önmaguk és ne hallgassanak másokra. Ők sosem fogják tudni az igazságot. Őrült világban élünk.”Ha úgy érzed te, vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd a 116 123 ingyenes lelki elsősegély-számot.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy