Andretti: Ha a Ferrari bejelentkezne Hertáért, nem állnék az útjába

Andretti: Ha a Ferrari bejelentkezne Hertáért, nem állnék az útjába
credit:IndyCar Media


Elsöprő dominanciával, a 100 körből 97-et az élen töltve szerezte meg az IndyCar St. Petersburg-i versenyének győzelmét Colton Herta.

Az Andretti Autosport 21 éves pilótája a sikert követően rengeteg gratulációt bezsebelt, köztük egy meg nem nevezett Forma 1-es csapatvezetőtől is.

Jelenlegi főnöke, Michael Andretti a RACER-nek elmondta, rákészült arra, hogy hamarosan a világbajnoki sorozatból is elkezdenek érdeklődni Herta iránt.

“Önző szempontból remélem, hogy Colton még hosszú, hosszú évekig nekem fog versenyezni” – nyilatkozta a szakember.

“Ugyanakkor nem akarok az útjába állni.”hirdetés


Andretti azonban nyomatékosította, vannak olyan csapatok, amelyeknek azonnal rendelkezésükre bocsátaná Hertát, másokat viszont inkább csak lerázna.“Ha egy olyan gárda hívná őt, mint mondjuk a Ferrari, akkor nem gördítenék akadályt elé. Ha viszont a bajnokság utolsó, vagy utolsó előtti helyén lévő csapat keresné, akkor annyit válaszolnék, ‘Én itt akarom tartani’. Coltonnak tennék szívességet azzal, hogy távol tartom ezektől az alakulatoktól. Elég sok embert ismerek odaát és ha úgy ítélném meg, hogy a helyzet jó, akkor viszont bátorítanám, hogy vágjon bele.”

Herta egyelőre óvatosan fogalmaz.

“Nem izgat semmilyen beszélgetés a Forma 1-ről, hacsak nem kerül lepapírozásra. Az emberek mondhatnak amit akarnak, a tény viszont az, hogy amíg nem történik meg ténylegesen, addig semmit sem jelent. Természetesen érdekel [az F1]. Ugyanakkor elég valótlannak, majdhogynem arrogánsnak tűnik számomra azt mondani ‘Nekem egy top 3-as csapatban kell lennem’. Ezért meg kell dolgozni.”

Az Andretti Autosport 26-os Dallara-Hondájának teljes legénysége a St. Pete-i siker után (credit:IndyCar Media)

Andretti nyíltan kimondta, hogy nem szívesen látná pilótája nevét egy sereghajtó autón, maga Herta viszont nem zárkózna el ettől.

“Őszintén szólva érdeklődést mutatnék, ha felhívna a Haas, vagy valamelyik hasonló csapat, de csak akkor, ha egy Ferrari által támogatott programról lenne szó és lehetőség kínálkozna a továbblépésre. Nem mennék át az F1-be egy hároméves szerződésért Gene Haas-szal. A Ferrarinak viszont aláírnék és ha beültetnének egy Haasba, akkor elvezetném és megpróbálnék feljebb lépni egy topgárdához.”

Herta reméli, hogy egy tesztlehetőség hamarosan megadatik számára.

“Az emberek határozottan figyelnek. Ha más nem is lenne belőle, azért egy F1-es teszten szívesen részt vennék, mert biztos vagyok abban, hogy még egy rossz autót is fantasztikus lehet vezetni.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy