Grosjean élete eddigi legkeményebb kihívásának nevezte az IndyCar St. Pete-i futamát

Grosjean élete eddigi legkeményebb kihívásának nevezte az IndyCar St. Pete-i futamát
Grosjean a leintés után (credit:Romin Grosjean/Instagram)

Vizsgára tette a versenyzők állóképességét az IndyCar St. Petersburg-i versenye.

Nem csak az utcai pályákra jellemző szűk, hepehupás felülettel kellett megbirkózniuk, de a cockpitben uralkodó hőséggel is.

A levegő hőmérséklete 28-30 Celsius fok között alakult magas páratartalommal. Ilyen körülmények között az aeroscreennel körbevett pilótafülke gyorsan szaunává alakul köszönhetően többek között annak is, hogy még mindig nem tudták optimálisan kivitelezni benne a légáramlást.hirdetés


Az Ed Carpenter Racinget szolgáló Conor Daly a közösségi médiában kijelentette, hogy soha életében nem volt ennyire melege versenyautóban és a futam második felétől kezdve már a levegővétel is nehézséget okozott számára.

A viadalt abszolút dominanciával – a 100-ból 97-et az élen töltött – Colton Herta pedig a hajrában már egyenesen azt mondta, hogy haldoklik a volán mögött.

Az Andretti Autosport 21 éves versenyzője a leintést követően megmutatta a tenyerét is, amelyen a tekintélyes vízhólyagok szintén bizonyították a közel kétórás futam okozta terhelést.A DCR/RWR 51-es Dallara-Hondájával a 13.-ként leintett Romain Grosjean nem tett arról említést, hogy mennyire okozott neki problémát a tavaly novemberi balesete óta még mindig finoman szólva sem 100%-os bal keze.

Azt viszont elárulta, hogy eddigi karrierje során még semmi sem vett ki belőle annyit, mint a St. Pete-i verseny.

“Igazán élveztem, még akkor is, hogy fizikális értelemben ez volt a legkeményebb dolog, amit valaha csináltam” – írta Instagramján a francia.

“Tudjátok, hogy imádom az őrült kihívásokat. Szeretem ezeket a versenyeket, mivel arról szólnak, hogy nyomd keményen és menj gyorsan. Megpróbáltunk profitálni a sárga zászlókból, de végül nem ez lett a szerencsenapunk. Legközelebb jobban kvalifikálunk. Úgy érzem, jó munkát végeztünk a hétvégén, nagyon sokat tanultunk. Folyamatosan dolgozunk, fejlődünk és a következő versenyünk jobb lesz.”

Grosjean most hétvégén, a Texas Motor Speedway oválján lebonyolítandó duplafordulón nem vesz részt. Legközelebbi bevetésére május 15-én, az Indianapolis Motor Speedway roadján kerül sor.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy