Felfoghatatlan hiba miatt esett ki Kyle Larson Talladegán

Felfoghatatlan hiba miatt esett ki Kyle Larson Talladegán


Mindössze néhány körig tartott Kyle Larson számára a NASCAR Cup Series vasárnapi versenye a Talladega Superspeedwayen.

A Hendrick Motorsport pilótája motorhiba miatt volt kénytelen rögtön az elején feladni a küzdelmet.

Ez egy sajnálatos, ámde gyakorinak mondható problémának tűnhet. A kiváltó ok viszont egészen elképesztő.

Az erőforrás túlhevülését ugyanis az okozta, hogy a csapat nem vette észre, bent maradt egy extra fémlap az autóban.hirdetés


Jelenleg ellentétes információk állnak rendelkezésre annak kapcsán, hogy mi célt szolgált eredetileg a kérdéses elem.

Az egyik verzió szerint ez az a fémlap volt, amit az egykörös kvalifikációkon szokták használni, mivel a segítségével az autó sokkal gyorsabban eléri az üzemi hőfokot. A gond ezzel csak az, hogy Talladegán sem edzést, sem pedig időmérőt nem rendeztek.Más források szerint inkább egy védőlemezről van szó, amit a versenygép szállítása közben helyeznek be, hogy óvják a hűtőradiátort.

Bármelyik verzió is legyen, a leginkább érdekes az, hogy a szóban forgó fémlapot miért nem vette észre senki, holott legalább két ellenőrzésen is át kellett esnie a rajt előtt az 5-ös Chevynek: a saját szerelői, majd a NASCAR technikai részlege által.

A Hendrick Motorsports egyelőre nem adott kielégítő – sőt, konkrétan semmilyen – magyarázatot a történtekre.

Ezzel ráadásul tovább folytatódott Larson pechszériája.

A 28 éves kaliforniai amilyen lendülettel kezdte a szezont, az elmúlt bő egy hétben legalább olyan lejtmenetbe is kapcsolt.

Április 17-én bejutott a Hagerstown Speedwayen rendezett late model viadal főversenyébe, de végül nem tudott elindulni motorhiba miatt.

Egy nappal később, a NASCAR Cup richmondi futamán az autója vezethetetlen volt, így csak a 18.-ként zárt két kör hátrányban.

Április 24-én szintén bekvalifikálta magát a World of Outlaws által a Bristol Motor Speedway ideiglenes dirtjén kiírt sprint car verseny fináléjába, de műszaki hiba következtében elrajtolni itt sem tudott.Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy