NASCAR: Keselowski nyert, Logano nagyot bukott Talladegán

NASCAR: Keselowi nyert, Logano nagyot bukott Talladegán

NASCAR: Keselowi nyert, Logano nagyot bukott Talladegán


Keserédes napot zárt a Team Penske vasárnap, a Talladega Superspeedwayen.

Az ikonikus alabamai oválon rendezett NASCAR Cup-futam leglátványosabb balesetét rögtön az első szakaszban az ő versenyzőjük, Joey Logano szolgáltatta.

A láncreakciót Ricky Stenhouse Jr. indította be, aki nagy erővel tolta előre Denny Hamlint, majd össze is értek.

A Joe Gibbs Racinges így Logano 22-es Fordja alá futott, amikor pedig Stenhouse hátulról hozzáért, már elkerülhetetlen volt a baleset


hirdetés


Logano autója keresztbe fordult, majd a mezőny előtt közvetlenül a levegőbe emelkedett, közben pedig elcsípte Bubba Wallace 23-as Toyotájának tetejét is, végül pedig az aszfaltba csapódott.

A 2018-as bajnok szerencsére sértetlenül szállt ki járműve roncsaiból.Amilyen ijesztően kezdődött ezzel a verseny Penske-ék számára, olyan örömittasan ért véget köszönhetően Brad Keselowski győzelmének.

A 37 éves pilóta az overtime végén vette át a vezetést Matt DiBenedettótól, megszerezve ezzel főkategóriás karrierje harmincötödik elsőségét, ebből a hatodikat Talladegán.

Keselowski egyúttal az idei Cup-szezon elmúlt tíz futamának immár kilencedik, különböző győztese lett.

Eddig egyedül Martin Truex Jr.-nak sikerült dupláznia.hirdetés


Álmodni sem mertem arról, hogy beérem Jeff Gordont és Dale Earnhardt Jr.-t itt” – nyilatkozta a michigani annak kapcsán, hogy már ugyanannyi győzelmet tudhat magáénak ezen a pályán, mint említett kollégái.

Rajtuk kívül csak Dale Earnhardt Sr. tudott több – szám szerint tíz – látogatást tenni a 2.666 mérföldes ovál victory lane-jére.

“Ez már valami, azok a srácok legendák. Nagyon büszke vagyok a csapatomra.”A második pozícióban William Byron ért célba a Hendrick Motorsorts színeiben, míg harmadikként a Front Row Motorsportsot szolgáló Michael McDowell látta meg a kockás zászlót.

Negyedikként Kevin Harvick vitte célba a Stewart-Haas Racing gépét, míg DiBenedettónak végül be kellett érnie az ötödik hellyel.Az első szakaszt DiBenedetto, míg a másodikat Wallace nyerte. Utóbbi pilóta ezzel Cup-karrierje legelső szakaszgyőzelmét szerezte ezzel.

A futam egyik nagy vesztese Hamlin lett.

A 40 éves veterán részese volt a második szegmens végén történt balesetnek Keselowskival, Martin Truex Jr.-ral, valamint a Hendrick Motorsports háromnegyedével, azaz Byronnal, Alex Bowmannel és Chase Elliottal együtt. Emellett két büntetést is kiróttak rá a pitben érvényben lévő sebességhatár átlépéséért.

Hamlin végül csak a harminckettedik lett, de még így is őrzi vezető helyét az összetett tabellán.

Ha pedig szóba került a HMS, a gárda negyedik embere, Kyle Larson már rögtön a futam elején kiesett egy banális motorhiba következtében.

A csapat ugyanis valamilyen érthetetlen oknál fogva nem távolított el a motortérből egy fémlapot. Ebből adódóan az erőforrás menet közben gyorsan túlhevült és ez idő előtt pontot is tett a kaliforniai versenyző napjára.Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy