A “haldokló” Colton Herta leiskolázta a mezőnyt St. Petersburgben

A “haldokló” Colton Herta leiskolázta a mezőnyt St. Petersburgben


A pole pozícióból rajtolva, abszolút dominanciával zárta az élen az IndyCar St. Petersburg-i futamát Colton Herta.

Az Andretti Autosport pilótája a 100-ból 97 kört az élen töltve szerezte meg főkategóriás karrierje negyedik győzelmét, ebből az elsőt utcai pályán és a harmadikat az első rajthelyről megkezdve.

A leintés pillanatában Herta 2.4933 másodpercet vert a másodikként célba ért penske-s Josef Newgardenre, mindezt úgy, hogy a 21 éves kaliforniai már saját bevallása szerint “haldokolt” a cockpitben uralkodó hőség miatt.

hirdetés


A dobogó legalsó fokára Simon Pagenud állhatott fel, szintén a Team Penske autóját vezetve.

Nem zárt viszont jó futamot az Andretti Autosport többi embere.

Alexander Rossi két kör hátrányban zárt, miután a 37. körben annak ellenére is csatába bonyolódott Graham Rahallal (RLL Racing), hogy az abroncsai még nem melegedtek fel az azt megelőző pitkiállása óta.

Ennek eredménye az lett, hogy mindketten a gumifalban végezték.

Az incidens után Rossi kénytelen volt egy rendkívüli látogatást tenni a szerelőinél, lényegében keresztet vetve ezzel a versenyére.

A gárda 28-as Dallara-Hondáját vezető, 13.-ként leintett Ryan Hunter-Reay egyáltalán nem volt tényező a futam során, míg a 29-est terelgető James Hinchcliffe több ütközésbe is belekeveredett és végül egy kör hátrányban zárt.

A legmagasabban jegyzett újonc a 11. pozíciót megszerzett Scott McLaughlin lett a Team Penske színeiben.

Ami a többi első szezonost illeti, a DCR/RWR 51-es Dallara-Hondáját vezető Romain Grosjean a 13.-ként látta meg a kockás zászlót, míg a kicsúszásaival két sárga zászlós szakaszt is előidézett ganassis Jimmie Johnson – aki most először versenyzett életében utcai vonalvezetésen – a 22. lett, öt kör hátrányban.

A mezőny következő bevetésére május 1-2-án kerül sor, méghozzá egy duplaforduló formájában a Texas Motor Speedway oválján.


Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy