Leszerződtette Dan Wheldon fiait az Andretti Autosport

Leszerződtette Dan Wheldon fiait az Andretti Autosport
credit: Bell Racing


Idén októberben lesz tíz éve, hogy a motorsport világa elvesztette Dan Wheldont az IndyCar Las Vegas-i versenyén történt tömegbalesetben.

Az egyszeres bajnok és kétszeres Indianapolis 500-győztes brit két gyermeke, Sebastian és Oliver mára az édesapjuk által kitaposott utat követik és egyre nagyobb sikereket érnek el a versenypályákon.

Formálódó karrierjük most egy újabb löketet kap, miután az Andretti Autosport hivatalosan bejelentette, hogy mindkettejüket leszerződteti az utánpótlás programjába.hirdetés


“Dan a családunk része volt, nagy sikereket értünk el együtt” – nyilatkozta Michael Andretti, aki 2003 és 2006 közt volt Wheldon főnöke, 2005-ben pedig az IRL IndyCar bajnoki címét és az azévi Indy 500-at is megnyerték együtt.

Ha pedig nem történik a tragédia, akkor Dan 2012-től újra az ő kötelékükben versenyzett volna.

“Sokat látok Danből Sebastianban és Oliverben. Büszkék vagyunk, hogy hivatalosan is az Andretti Autosportnál köszönthetem őket. Senki sem képes pótolni Dant, de örülünk, amiért mentorálhatjuk a gyermekeit, ezátlal segítve pályafutásukat. Az első lépés a gokart, majd reményeink szerint következhet a Road to Indy és akár az IndyCar.”

A fiúk érthető módon nagyon lelkesek.“Izgatott vagyok, hogy Michael Andretti junior versenyzője lehetek és apu nyomdokaiba léphetek. Remélem, hogy Oliver és én egyaránt meg tudjuk nyerni az Indy 500-at” – idézi a hivatalos sajtóközlemény a 12 éves Sebastiant.

“Annyira klassz lenne, ha egy napon az Andretti Autosportnak versenyezhetnék az IndyCarban. Szerintem egy rakás futamot fogunk nyerni, csak úgy, mint apa” – mondta a 10 éves Oliver, aki alig pár hónapos volt csak, amikor Dan elment.

A gyerekek három nemzeti szintű gokartbajnokságban, a Rok Cup USA-ben, Super Karts USA-ben és a United States Pro Kart Seriesben fognak szerepelni Andrettiék zászlaja alatt.

“Hálás vagyok Michaelnek, hogy szárnyai alá veszi Sebastiant és Olivert” – méltatta a versenyzőből lett üzletembert Dan özvegye, Susie Wheldon.

“A junior szintről nagyon nehéz feljebb lépni, Andrettiék támogatása mellett viszont biztos vagyok abban, hogy változni fognak a dolgok. Minden nap Dan jut eszembe, amikor a fiúk felveszik a sisakjukat. Ugyanazt az elszántságot és hozzáállást látom rajtuk. Ugyanakkor egyre gyakrabban mutatják Dan más jellemvonásait is, úgyhogy sok szerencsét, Michael!”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy