IndyCar: Colton Herta indulhat a pole-ból St. Petersburgben

IndyCar: Colton Herta indulhat a pole-ból St. Petersburgben
credit:IndyCar Media


IndyCar-karrierje negyedik pole-ját ünnepelhette Colton Herta St. Petersburg utcáin.

Az Andretti Autosport 21 éves tehetsége 1:00.3210-as körével zárta az élen a kvalifikáció utolsó szakaszát, közel két és fél tizedet adva a Meyer Shank Racinges Jack Harveynak.hirdetés


A vasárnapi futam rajtrácsának második sorát a Team Penske bérelte ki Josef Newgarden és Simon Pagenaud révén, míg mögöttük az AJ Foyt Racinges Sébastien Bourdais, valamint az Arrow McLaren SP-t szolgáló Patricio O’Ward várhatja a zöld zászlót.

Az időmérő nem nélkülözte a meglepetéseket sem.

Rögtön a csoportküzdelmek során búcsúzott a kétszeres St. Pete-i győztes Will Power.

A Team Penske ausztrálja az elmúlt tizenegy kvalifikációból kilencet megnyert ezen a pályán, most viszont csak küszködött az autójával, az utolsó körében – ami ironikus módon pont a legjobbjának is tűnt – pedig sikerült meg forognia.

Ennek révén a 40 éves pilóta csak a huszadik pozícióból startolhat.A hetedik bajnoki címére hajtó Scott Dixon sem a várakozásoknak megfelelően zárt.

Ganassiék veteránja még a csoportkörében kétszer is kipördült, a szabályok értelmében pedig emiatt a legjobb körét elvették tőle.

Még így is bejutott a top 12-be, a Fast Six viszont már nem jött össze, így a nyolcadik helyről iramodhat neki a futam távjának.

Az újoncokat tekintve a legjobban Scott McLaughlin (Team Penske) szerepelt a tizennegyedik helyével, míg Romain Grosjean (Dale Coyne Racing/Rick Ware Racing) a tizennyolcadik, Jimmie Johnson (Chip Ganassi Racing) pedig a huszonharmadikként végzett.Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy