IndyCar: A McLaren nyitott a harmadik, teljes szezonos autóra

IndyCar: A McLaren nyitott a harmadik, teljes szezonos autóra
credit: Arrow McLaren SP


Az Arrow McLaren SP jelenleg két teljes szezonos versenygéppel képviselteti magát az IndyCarban Patricio O’Warddal és Felix Rosenqvisttel a volán mögött, míg az Indy GP-n és az Indianapolis 500-on extra autót is hadrendbe állítanak Juan Pablo Montoyjával.

A csapat ugyanakkor egyáltalán nem zárkózik el attól, hogy a közeljövőben már háromra bővítsék flottájukat a naptár valamennyi fordulóján.hirdetés


Abban viszont az AMSP teljes vezetősége egyetért, hogy ennek a lépésnak csak akkor van értelme, ha hozzá tud tenni a gárda teljesítményéhez.

“Harmadik teljes szezonos versenyzőre igent mondanánk, de egy negyedikre is… Nem tudom. Az viszont biztos, három jobb, mint a kettő” – válaszolta Zak Brown Zoom-konferenciáján arra a kérdésre, hogy a széria három nagycsapatához, a Chip Ganassi Racinghez, a Team Penske-hez és az Andretti Autosporthoz hasonlóan hajlandó lenne-e kvartetté bővíteni az alakulatát.

“Az esetleges, majdani pilótánknak egy szinten kell lennie Patóval és Felixszel. Nem olyan versenyzőt akarunk, aki csak kibérli az ülést. Nézzék meg Roger Penske-t, ő az elmúlt években három autót indított full idényre, egyet Indianapolisra és mindannyian bajnoki szintűek voltak. Még Chip Ganassinak is muszáj volt az eddigi programja során fizetős pilótákat alkalmaznia. Szerintem Roger csinálta a legjobban.”

A Penske-mentalitás lebegett az AMSP előtt, amikor leigazolták Montoyát.

“Olyasvalakire van szükség, akiről hisszük, hogy képes a győzelemre. Tavaly nagyon izgalmas volt a szezon végén [a Harvest GP-n] magunknál tudni Helio Castronevest, amikor Oliver [Askew] nem versenyezhetett. Mi azokat a versenyzőket akarjuk, akik nyerhetnek, bár nem mindig lehetünk képesek találni egy Fernandót [Alonso], egy Juan Pablót, vagy egy Heliót. JPM a McLaren történelmének a része, rengeteg tapasztalattal rendelkezik, elképesztő múltja van Indyben, emellett hihetetlen személyiség, egy márkanév, ami fontos a csapatunknak.”Brown nem becsüli alá O’Wardot és Rosenqvistet sem, a tapasztalat és sebesség kombinációja azonban kétségkívül Montoyának kezdvez az Indy 500-on. A kolumbiai ráadásul már a versenymérnökével, Craig Hampsonnal is egy nyelvet beszél.

“Craignek tetszik Juan hozzáállása, az, hogy tudja, mit akar és nincs semmi rizsa. Pontosan ilyen Craig is, így leírhatatlanul tisztelik egymást. Jó nézni, amikor együtt dolgoznak.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy