Részleges oltási kötelezettség és 40%-os kapacitás mellett rendezik a 105. Indy 500-at

Részleges oltási kötelezettség és 40%-os kapacitás mellett rendezik a 105. Indy 500-at
credit:IndyCar Media


Az Indianapolis Motor Speedway és az IndyCar hivatalosan bejelentette, hogy 135.000 néző előtt fogják megrendezni a május 30-án esedékes, 105. Indy 500-at.

Százalékos arányban ez 40%-os kapacitást jelent.

A rajongóknak számos szabályt be kell tartaniuk.hirdetés


A létesítmény területén belül csak maszkban lehet tartózkodni, a belépéskor pedig mindenkinek testhőmérséklet-ellenőrzésen kell átesnie.

A szervezők ügyelnek a megfelelő távolságtartás biztosítására, a belső parkolókat kivonják a forgalomból, továbbá nem kerülnek megrendezésre koncertek sem.

A kiegészítő szolgáltatásokat biztosító – mint pl. a pitlane-re való belépésre jogosító – jegyek megvásárlását oltási igazoláshoz kötik.Az IMS hetek óta Indiana állam egyik legnagyobb oltóközpontjaként is funkcionál, a Május Hónap során pedig még erőteljesebben fognak kampányolni azért, hogy a lehető legtöbben voksoljanak a vakcina beadatása mellett.

“Az első számú dolog, amit a rajongók tehetnek egy nagyszerű versenynapért az az, hogy a lehető leghamarabb beoltatják magukat” – idézi a pálya által kiadott sajtóközlemény a Penske Entertainment vezérigazgatóját, Mark Milest.

“Mi továbbra is lehetővé tesszük az oltást az IMS-en, májusban pedig még jobban kiterjesztjük a programunkat. Ez annak az erőfeszítésnek a része, hogy Indiana újra visszatérhessen a normális élethez.”

A széria paddockjának 90%-a már az alabamai szezonnyitó előtt megkapta az első adag vakcinát, ha pedig minden a tervek szerint alakul, akkor az Indy 500-ra az IndyCar tagjainak akár 100%-a teljesen védett lehet.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy