16 kg-ot fogyott Scott McLaughlin az IndyCar kedvéért

16 kg-ot fogyott Scott McLaughlin az IndyCar kedvéért


Egy pillanatig sem túlzott Scott McLaughlin, amikor azt mondta, minden tőle telhetőt meg fog tenni azért, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsa az IndyCarban.

A szimulátorban, valmint a Team Pensek mérnökeivel, szerelőivel eltöltött végeláthatatlan órákon kívül az új-zélandi komoly hangúlyt fektetett arra, hogy jócskán faragjon a testsúlyából is.hirdetés


“A Supercarsban 93-95 kg körül mozogtam, amit 2020 végére sikerült 82-re levinnem” – mondta az egyébként 183 cm magas új-zélandi Ball & Bumpers podcastban.

“Most olyan 77-79 kg-on állok. Muszáj volt fogynom az IndyCar kedvéért. Senki sem szólított fel erre, de tudtam, hogy segíteni fog. Az open-wheel autók nagyon könnyűek és szintén könnyű versenyzők kellenek hozzáuk.”

McLaughlin szigorú böjtnek vetette alá magát és rengeteg időt töltött az edzőteremben is.

“Súlyt kellett veszítenem azért, hogy versenyképes legyek. Minden egyes szezon végén visszatekintek és megkérdezem magamtól, mit kellene még tennem, hogy jobb legyek. A válasz most a fogyás volt. Ha igazán könnyű egy versenyző, akkor több ballasztot lehet adni az autó különböző pontjaihoz. Ez a nagyobb srácok esetében nem annyira lehetséges, így az ő esetükben nehezebb is belőni a gépet. Nekem elég lett volna csak 5 kg-ot leadnom, de én nem olyan vagyok, aki megelégszik a legszükségesebb dolgokkal, mert győzni jöttem az IndyCarba.”Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy