NASCAR: 13 év után először nyert a Hendrick Motorsports Richmondon

NASCAR: 13 év után először nyert a Hendrick Motorsports Richmondon
credit:NASCAR

NASCAR: 13 év után először nyert a Hendrick Motorsports Richmondon


A 2021-es NASCAR Cup szezon kilencedik versenyén immár a nyolcadik különböző pilóta ünnepelhetett győzelmet.

A Richmond Racewayen rendezett viadal kockás zászlaját Alex Bowman látta meg elsőként, aki ezzel idei első, teljes eddigi főkategóriás karrierjét tekintve pedig a harmadik diadalát aratta.hirdetés


Mindezt csak tetézi, hogy a 27 éves arizonai a Hendrick Motorsports 23 verseny óta tartó nyeretlenségi sorozatának végére is pontot tett, lévén a szervezet ezt megelőzően utoljára 2008-ban, még Jimmie Johnsonnal tudott nyerni ezen a pályán.

Bowman tizenkét körrel a leintés előtti restartnál tört előre. Sikeresen maga mögött tudta tartani a Team Penske-s Joey Loganót, majd hamarosan a vezető pozícióban haladó Denny Hamlinen is áthámozta magát.

A Joe Gibbs Racing pilótája – aki 207 kört töltött az élen a 400-ból – így továbbra is nyertlennek számít idén, de ennek ellenére továbbra is tartja összetettbeli első helyét.

Győzelmét Bowman pitcsapata egykori tagjának, a tavaly novemberben elhunyt William “Rowdy” Harrellnek ajánlotta. A szakember nászútján, feleségével együtt vesztette életét egy közúti balesetben.

Top 5-ös eredménnyel távozott Richmondról még Christopher Bell és a Hamlin után a második legtöbb kört – 107-et – vezető pozcióban haladt Martin Truex Jr. is.

Említést érdemel még a hatodik és kilencedik helyen célba ért Aric Almirola, valamint Matt DiBenedetto is, akik egyaránt idei első top 10-es befutójukat hozták.

Nem zárt viszont jó napot Kevin Harvick, miután alig húsz körrel a vége előtt, a nyolcadik helyről falazott defekt miatt.

Minden bizonnyal ki akarja törölni az emlékezetéből ezt a futamot Kyle Larson is.

A Hendrick Motorsports pilótája a teljes táv során autója vezethetőségével küzdött, aminek következtében csak a tizennyolcadik lett két kör mínuszban.Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy