Jimmie Johnson: A szezonnyitó túlszárnyalta a várakozásaimat

Jimmie Johnson: A szezonnyitó túlszárnyalta a várakozásaimat
credit:IndyCar Media


A tizenkilencedik helyen, három kör hátrányban zárta élete első IndyCar-versenyét Jimmie Johnson.

A Chip Ganassi Racing újonca – az ő szavaival élve – “két nagyon ijesztő pillanatot” is átélt. Az első körben történt tömegbalesetet sikeresen el tudta kerülni, a kilencedik körben viszont már ő maga idézte elő a sárga zászlót köszönhetően egy megforgásnak.

A 48-as számú Dallara-Honda szerencsére nem sérült, így Johnson folytatni tudta a versenyt.

“Rengeteget tanultam. Nem győzöm eléggé hangsúlyozni, mennyire másabb, összetettebb is az IndyCar ahhoz képest, amit eddig megszoktam. Ráadásul a mezőny is elképesztően jó pilótákból áll. A verseny túlszárnyalta a várakozásaimat, hihetetlen tapasztalat volt. Boldog vagyok, hogy célba tudtam érni.”hirdetés


Johnson korábban attól tartott, hogy fizikálisan megsínyli a versenyt. A tesztek után ugyanis azzal szembesült, hogy nem elég fitt az autó vezetéséhez, így teljesen át kellett variálnia az edzésprogramját.

Szerencsére viszont sokkal jobban bírta a gyűrődést, mint amire előzetesen számított.

“A végén nem voltam totálisan kifáradva, úgyhogy az edzésmunka kifizetődött. Még néhány plusz kört is meg tudtam volna tenni. St. Pete-re teljesen regenerálódni fogok és készen állok.”Johnson erőfeszítéseit főnöke, Chip Ganassi is méltatta.

“Jimmie egy nagyszerű vezető és remek srác. Most, hogy látom testközelből dolgozni, már teljesen értem, miért nyert hét NASCAR Cup-bajnoki címet is. A legkeményebben dolgozó ember, akit csak ismerek. Sosem áll le. Nagy hegyet kell megmásznia, de meg fogja csinálni.”

A CGR fantasztikus rajtot vett, lévén a szezonnyitót a 10-es autójukat vezető Alex Palou nyerte meg.

A 24 éves spanyolnak ráadásul ez az első bevetése volt a csapatnál.

“Óriási gratuláció illeti meg Alexet” – mondta Johnson.

“Ő egy hihetetlen srác, nagyon nagy jövő áll előtte. Nem csak tehetséges, de korához képest rendkívül bölcs is, lenyűgöz, amikor vele beszélek. A minap viszont közölte velem, hogy még az apja is fiatalabb nálam. Azóta egy kicsit pikkelek rá.”

Az IndyCar következő fordulóját április 25-én, a floridai St. Petersburgben rendezik, amely Johnson legelső utcai versenye lesz.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy