Grosjean: A rajt előtt sírtam, nagyon nehéz volt visszaülni az autóba

Grosjean: A rajt előtt sírtam, nagyon nehéz volt visszaülni az autóba
credit:IndyCar Media


Száznegyven nappal a bahreini horrorbalesete után hajtott újra pályára éles versenykörülmények között Romain Grosjean.

A Dale Coyne Racing/Rick Ware Racing újonca a hetedik helyről indulva végül tizedikként zárta élete első IndyCar-futamát, amivel ő lett a nap legjobb debütánsa is.

A nagy visszatérés azonban korántsem volt sétagalopp.hirdetés


“Nem sokat beszélünk erről, de a rajt előtt nagyon nehéz volt újra beülni az autóba azok után, ami tavaly történt” – nyilatkozta a RACER-nek Grosjean.

“Egy kicsit még sírtam is, hogy őszinte legyek. Mindenfajta érzelem cikázott bennem. Utána viszont már csak arra koncentráltam, hogy itt az idő. Nagy nap volt ez számomra. Fantasztikus csapat vett körül, jó volt a hangulat és semmi mást nem akartak, mint végre versenyezni. Remek emberek vannak itt, akik sokat segítettek abban, hogy készen álljak.”

A 35. születésnapját pont a kvalifikáció napján ünnepelt francia máris a soron következő fordulóra összpontosít.

“Alabamában jól szerepeltünk, miközben rengeteget kellett tanulnom a repülőrajttól kezdve a stratégián, az abroncsokkal való spóroláson és az IndyCar versenyzési stílusán át egészen a push-to-passig. A hetedik helyre kvalifikáltunk és talán egy kicsit nagy elvárásaink is voltak, de összességében büszkének kell lennünk arra, amit elértünk. Ez az első volt a sok közül. Jövő héten újra a nulláról indulunk. Utcai pálya lesz, én pedig nem ismerem St. Petersburgöt, úgyhogy megint tanulni fogok.”Grosjean tudja, hogy nemzetközi szinten, rengetegen követik az amerikai szereplését.

“Ez egy nagyszerű kaland és szerintem az emberek általánosságban véve örülnek annak, hogy visszatértem a versenyzéshez azok után, amin átmentem. Felfedezték az érettségemet azon a kemény pillanaton keresztül. A csapatra is gondolok, mivel ők ajánlották nekem a lehetőséget, hogy az Államokba jöjjek. Remélem büszkévé tettem őket. Na és az IndyCart is. Ez egy nagyon amerikai bajnokság, szuper versenyképes és szuper közel van egymáshoz mindenki a mezőnyben. Jó nézni is. Úgyhogy ez mindenkinek egy nyertes szituáció. Ha én át tudom hozni a saját szurkolóim egy részét, hogy általuk még nézettebbé tegyem az IndyCart, az csak még büszkébbé tenne.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy