15 évre eltiltotta az FIA a bekattant gokartost

15 évre eltiltotta az FIA a bekattant gokartost


Luca Corberi tavaly októberben tett szert világhírnévre, miután egy gokartversenyen sikerült kimaxolnia a sportszerűtlenség és agyamentség fogalmát.

A 23 éves olasz gyógyszere a FIA KZ Karting World Championship olaszországi, South Garda Kartingon rendezett fordulóján gurult el, köszönhetően egy, a futam közben történt incidensnek.hirdetés


A már kiesett Corberi bevárta ellenfelét, Paolo Ippolitót, majd a nála lévő elemet teljes erővel megpróbálta hozzávágni a nagy tempóval érkező járműhöz.

A bumper végül egy másik versenyzőt talált el, de szerencsére nem okozott sérülést.

Corberi dühe azonban ezt követően sem csillapodott és a leintés után konkrétan rárontott kollégájára.A botrányt követően Corberi nyilvánosan bocsánatot kért viselkedéséért, ezzel együtt pedig bejelentette visszavonulását.

Időközben a Nemzetközi Automobil Szövetség átfogó vizsgálatot indított, az ítéletet pedig ma hozták nyilvánosságra.Ennek értelmében Corberi ha meggondolná magát sem versenyezhetne újra a közeljövőben.

A szövetség ugyanis úgy döntött, az olasz az elkövetkező tizenöt évben semmilyen formában nem vehet részt az FIA égisze alá tartozó eseményeken (maximum ha jegyet vesz rájuk).Szerintetek megfelelő büntetést kapott?
Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy