IndyCar: O’Ward és a McLaren pályacsúccsal szerezte meg a pole-t Barberen

IndyCar: O’Ward és a McLaren pályacsúccsal szerezte meg a pole-t Barberen
credit:IndyCar Media


Meglepetésekkel teli kvalifikációt hozott az IndyCar 2021-es szezonjának első versenyhétvégéje.

A Barber Motorsports Parkban rendezett körözés már eleve rendhagyóan indult, miután a pálya teljes területén áramszünet állt be, köszönhetően egy trafóházra zuhant fának.

Az IndyCar azonban ennek ellenére probléma nélkül le tudta vezényelni az időmérőt, amelynek végén az Arrow McLaren SP és Patricio O’Ward örülhetett a legjobban.

A 21 éves pilóta 1:05.8479-es idejével landolt a pole pozícióról döntő, utolsó szegmens, a Fast 6 tabellájának élén.O’Ward nem csak főkategóriás karrierje második rajtelsőségét ünnepelhette.

A 2.38 mérföld hosszú, 16 kanyarból álló road korábbi pályacsúcsát sorra döntötték meg az időmérő folyamán, a legjobb időt viszont közülük is a fiatal mexikói produkálta még a második szakaszban elért 1:05.5019-ével.

O’Ward az Andretti Autosportot szolgáló Alexander Rossival osztozik az első soron.

A duó mögül a Chip Ganassi Racinges Alex Palou, valamint a Team Penske veteránja, Power várhatja a startot jelző zöld zászlót, míg a harmadik sort a CGR maradék kétharmada, Scott Dixon és Marcus Ericsson alkotja.Az újoncok közül Romain Grosejan zárt a legmagasabban.

A Dale Coyne Racing/Rick Ware Racing francia pilótája a másodikként jutott tovább saját csoportjából, a top 12-es szakaszt pedig a több, mint meggyőző hetedik helyen fejezte be.A kvalifikáció során két látványos incidens borzolta a kedélyeket, egyaránt a második csoportkör alatt.

Az első áldozat James Hinchcliffe volt, aki az 5-ös kanyarban csapta falnak Andrettiék 29-es Dallara-Hondáját, pár körrel később pedig már az AMSP csapatújonca, Felix Rosenqvist landolt a kavicságyban.

Nagy meglepetésre már az elején olyan nevek búcsúztak, mint pl. Simon Pagenaud, Ryan Hunter-Reay, Takuma Sato, vagy épp Sébastien Bourdais.

A hétszeres NASCAR Cup-bajnok Jimmie Johnson viszont huszonegyedik helye ellenére is boldog volt, miután az az egy célkitűzése volt élete első open-wheel kvalifikációján, hogy lehetőleg ne az utolsó legyen.

A Honda Indy Grand Prix of Alabama magyar idő szerint vasárnap, 21:30-kor kezdődik.Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy