IndyCar: Alex Palou zárta az élen az első edzést Barberen

IndyCar: Alex Palou zárta az élen az első edzést Barberen
credit: IndyCar Media


A Chip Ganassi Racing csapatújoncának elsőségével ért véget a 2021-es NTT IndyCar szezon legelső szabadedzése.

Alex Palou 1:06.4721-es köre révén landolt a tabella tetején, 0.0176 másodpercet adva az Andretti Autosportos Colton Hertának.

A harmadik pozíciót Josef Newgarden kaparintotta meg 1:06.4957-tel, de befért még a top 5-ben a hetedik bajnoki címéért idén csatába induló Scott Dixon (CGR) és az Arrow McLaren SP tehetsége, Patricio O’Ward is.


hirdetés


A teljes képhez hozzátartozik, hogy valójában Dixon futotta meg a gyakorlás legjobb idejét. A körét azonban nem tekintették hivatalosnak, mivel már piros zászló alatt fejezte be.

A rövid megszakítást egyébként Felix Rosenqvist idézte elő, miután a pitbe menett nekicsapta az AMSP 7-es Dallara-Chevyjét a falnak.

Az újoncok közül a legjobb eredményt Scott McLaughlin szerezte, aki a nyolcadikként fejezte be a 45 perces körözést a Team Penske 3-as számú Dallara-Chevyjével.

Az új-zélandi pilóta a tavalyi, St. Petersburg-i szezonzárón már átesett az IndyCar-tűzkeresztségen, van azonban a mezőnyben két olyan pilóta, aki élete első futamára készül a szériában.A Dale Coyne Racing/Rick Ware Racingnek vezető Romain Grosjean első nekifutásra a huszonegyedik lett, míg a ganassis Jimmie Johnson csak az utolsó, huszonnegyedik helyen zárt.Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy