Denny Hamlin: Nem könnyű szingli apukának lenni

Denny Hamlin: Nem könnyű szingli apukának lenni
credit:NASCAR


Míg a legtöbb NASCAR-versenyző a futamhétvégéket követő hétfőt igyekszik pihenésre, regenerálódásra fordítani, addig Denny Hamlin ébresztőórája már korán reggel megszólal.

Az ok prózai: Iskolába, óvodába kell vinni a nyolcéves Taylort és a hároméves Mollyt.

Hamlin számára meglehetősen húzós az utóbbi időszak, miután három különböző szerepkörben is maximálisan helyt kell állnia: versenyzőként a Joe Gibbs Racingnél, társtulajdonosként a 23XI Racingél, valamint – és saját bevallása szerint ez a legfontosabb – egyedülálló apukaként.

„A tőlem telhető legjobbat próbálom nyújtani” – nyilatkozta a háromszoros Daytona 500 győztes a Sports Illustratednek.

„Nagyon sok dolog van a vállamon, soha nem gondoltam volna, hogy képes leszek ennyi mindenre egyszerre, de nem volt más választásom. A csapattulajdonossá válásról ráadásul én magam döntöttem. Szerencsére eddig úgy tűnik, megállom a helyem. A 11-es JGR- autóval nagyon jól kezdtem az évet, a 23-as gárda folyamatosan fejlődik és azt hiszem, apaként is megfelelően végzem a dolgom.”

A 40 éves versenyző a napi beosztásáról is szót ejtett.

„Reggel elviszem a lányokat suliba, utána pedig indulok egyenesen a JGR-hez. Délután megyek edzeni, majd megbeszéléseket folytatok a csapattal, elemezzük az adatokat, hogy a lehető legtöbb infót adhassam a srácoknak. Késő délután Taylort viszem a különóráira, amíg ő ott van, addig Mollyval eszünk egyet, utána pedig elmegyünk a nővéréért.”

A gyerekek neveléséből természetesen édesanyjuk, Jordan Fish is kiveszi a részét, de a legtöbb időt valamilyen oknál fogva mégis Hamlin tölti velük.

„Taylor imád énekelni, táncolni és érdekli a színészet. Egy nyolcéves gyerek hatalmas figyelmet igényel, de a háromévesemre sincs panasz. Molly már most nagyon független. Szórakoztató velük lenni, minden egyes napot élvezek a társaságukban, imádom, hogy gondoskodhatok róluk. Persze az anyjuk is remek munkát végez. Ha lányos apa vagy, akkor törvényszerűen sebezhetőbb leszel, mert érzékenyebbé válsz. Olyan érzelmek is utat törnek az emberben, amiket korábban el sem tudtam volna képzelni.”