Lando Norris nem zárja ki az Alonso szerint “nagyon ijesztő” Indy 500-at

Lando Norris nem zárja ki az Alonso szerint “nagyon ijesztő” Indy 500-at
credit: McLaren Racing TeamAz Emilia Romagna Grand Prix-t megelőző sajtóeseményen Fernando Alonso ismét leszögezte, nem biztos abban, hogy még egyszer bevállalja az Indianapolis 500-at.

Ennek kapcsán adta magát a kérdés, hogy a szintén jelenlévő Lando Norris radarján ott szerepel-e a világ leghíresebb oválversenye.

A McLaren pilótája ennek kapcsán rögtön Alonsóhoz fordult:

“Ijesztő?” – kérdezte a 21 éves brit.

Erre a veterán spanyol így válszolt:

“Nagyon ijesztő.”


hirdetés
Alonso reakciója ellenére Norris látszólag hajlik egy majdani, indianapolisi bevetésre.

“Nem zárnám ki, de előtte ki kellene próbálnom, hogy milyen is. Mondjuk tesztelni egyet. Jó ideig még a Forma 1-re összpontosítok, itt vannak céljaim, de a jövőben talán elgondolkodom rajta. Határozottan nem utasítanám el, ha a későbbiekben kapnék tesztelhetőséget, vagy hasonlót.”

Norris tavaly már kapott némi ízelítőt az oválpályák világából, igaz, csak online. Az IndyCar iRacing Challenge vendégpilótájaként részt vett az Indianapolis Motor Speedway virtuális vonalvezetésén rendezett versenyen.

Az Indy 175 névre keresztelt fordulón azonban a már körhátrányban lévő Simon Pagenaud kiütötte a vezető pozícióban lévő Landót.

Az eset végül akkora botrányt kavart, hogy még az iRacing alelnöke is megszólalt az ügyben.

A szándékosságot a francia eleinte tagadta még annak ellenére is, hogy az élő streamen mindenki füle hallatára diskurált spotterével Norris kiiktatásáról, meglehetősen gúnyos hangnemben.

A fiatal pilóta – aki a COTA-n lebonyolított futamot megnyerte – később úgy nyilatkozott, hogy Pagenaud féltékenységből ütötte ki a versenyből.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy