Indy 500: Alonso reagált Villeneuve kritikájára

Indy 500: Alonso reagált Villeneuve kritikájára
credit:IndyCar Media

Indy 500: Alonso reagált Villeneuve kritikájára

Fernando Alonso idén januárban ismerte el, hogy nem biztos abban, visszatér-e valaha az Indianapolis 500-ra.

A spanyol versenyző akkor ezt két dologgal indokolta: az Alpine-nal életben lévő F1-es szerződésével, valamint az oválfutamon uralkodó, magas veszélyfaktorral.

A sztori most újra visszakerült az asztalra, köszönhetően Jacques Villeneuve-nek.

“Szerintem [Alonso] már nem próbálkozik többé” – mondta a minap az eddigi utolsó, Forma 1-es világbajnoki címmel és Indy 500 (akarom mondani Indy 505) győzelemmel rendelkező pilóta a Gazzetta dello Sportnak.

“Az első évében erős volt, de aztán rájött, hogy ha csak ezt az egy futamot teljesíti, akkor szinte lehetetlen győznie. Muszáj lenne az összes oválon versenyeznie, ez viszont nem fekszik neki.”
hirdetés


Az Emilia Romagna Grand Prix csütörtöki médianapján elő is került a kérdés, hogy mit szól Alonso kanadai kollégája nyilatkozatához.

“Mindannyiunknak más a véleménye és különböző a látásmódunk arról, hogy miként versenyzünk és hogyan érjük el a céljainkat” – reagált a 39 éves pilóta.

“Természetesen az, amit mások mondanak a saját céljaidról, vagy álmaidról egyáltalán nem befolyásolják a gondolkodásmódodat, azt, ahogyan a dolgokat látod. Ha újra nekivágnék az Indy 500-nak, akkor azt azért tenném, mert az álmom a Tripla Korona és megpróbálnám elérni. Ez nem az a fajta verseny, amit csak úgy, szórakozásból csinálsz. Ugyanakkor nem tudom, hogy ismét résztveszek-e rajta, vagy sem. Ha nem teszem, akkor az nem azért lesz, mert valaki azt mondta, hogy nem vagyok képes megnyerni. Azért nem fogom meglépni, mert nem érzek motivációt hozzá.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy