A NASCAR az LMBTQ+ közösségre is kiterjeszti esélyegyenlőségi programját

A NASCAR az LMBTQ+ közösségre is kiterjeszti esélyegyenlőségi programját
A NASCAR Pride polókollekció dizájnja (credit:NASCAR)


Az elmúlt egy év során a NASCAR minden eddiginél nagyobb hangsúlyt fektetett az esélyegyenlőségre, ezzel együtt a társadalmi sokszínűség, elfogadás népszerűsítésére.

Teljes mellszélességgel kiálltak a Black Lives Matter mozgalom mellett, betiltották a konföderációs zászlót és kötelezővé tették a szervezethez kapcsolódó, valamennyi embernek – csapattulajdonosoktól kezdve tisztviselőkön át az irodai adminisztrátorokig – az érzékenyítő tréningeken való részvételt.

A NASCAR azonban itt nem áll meg.

A tavaly nyáron létrehozott, sokszínűségért és befogadásért felelős alelnöki posztra kinevezett Brandon Thompson a minap hivatalosan bejelentette, hogy kiterjesztik eddigi programjukat.

A célcsoport a feketék mellett immár a a latinok, az ázsiai amerikaiakra, de legfőképpen az LMBTQ+ közösség tagjaira fordít kiemelt figyelmet.

A cél érdekében partnerkapcsolatba léptek többek a latin emberjogi csoport, a UnidosUS-szal, valamint a meleg- és transzneműek számára lelkisegélyt nyújtó The Trevor Projecttel is.

A NASCAR reméli, hogy mindennek köszönhetően még erőteljesebben, kiterjedtebben működhet a tavaly létrehozott alkalmazotti erőforráscsoportjuk is.

„Nagy hangsúlyt fektetünk a cselekedeteinkre és arra, hogy minél nagyobb hatást gyakoroljunk a társadalmi problémákra” – nyilatkozta Thompson a SportsBusiness Journalnak.

„Vitán felül, még mindig rengeteg munka van hátra. Az érdekképviseleti szervezetekkel való kapcsolataink arról szólnak, hogy a tőlünk telhető legnagyobb támogatást nyújtsuk, legfőképpen pedig mi magunk is megértsük ezen közösségeket és az őket érintő problémákat, így a a NASCAR is képes lesz jobban kezelni azokat.”

A NASCAR 2020 júniusában, a Pride hónapja előtt tisztelegve már piacra dobta saját LMBTQ+ pólókollekcióját, idén januárban pedig hivatalosan bejelentették a szervezet utánpótlás-programjának első, nyíltan meleg versenyzőjét is a regionális pályákon már jól ismert, 22 éves Devon Rouse személyében.