“Példát akarok mutatni” – Élő adásban oltották be Bubba Wallace-t

“Példát akarok mutatni” – Élő adásban oltották be Bubba Wallace-t


Saját bevallása szerint Bubba Wallace rendületlenül fontosnak tartja, hogy vezető szerepet töltsön be a társadalmat érintő ügyekben.

Tavaly a Black Lives Matter mozgalom arcává vált a NASCAR-on belül, most pedig a COVID-19 elleni védőoltás fontossága mellett kampányol a 23XI Racinggel.

A csapat exkluzív partnerkapcsolatot létesített a Novant Health egészségügyi szervezettel abból a célból, hogy meggyőzzék a még hezitáló embereket a vakcinák beadatásáról.

A program keretein belül kedden, a 23XI Racing észak-karolinai főhadiszállásán Wallace, valamint a gárda további kb. ötven tagja kapta meg az oltást. A procedúrát a helyi kábeltelevízió élőben közvetítette.


hirdetés


Eredetileg a Johnson & Johnson termékét adták volna be nekik. Néhány órával előtte azonban az Élelmiszer‑ és gyógyszerfelügyelet (FDA) kiadta rendkívüli közleményét, amelyben azt javasolták, hogy függesszék fel a szer használatát, miután néhány beoltottnál egy ritka vérrögképződési zavart tapasztaltak.

Így végül Wallace-ék a Pfizert kapták, a változás azonban egyáltalán nem zavarta őket, sőt.“Beiktatnak egy kis szünetet annak érdekében, hogy több kutatást végezhessenek és rájöjjenek, milyen úton kell tovább haladniuk a tökéletesség érdekében” – nyilatkozta a 27 éves alabamai versenyző a CNN-nek.

“Ez a körültekintés csak további bizalmat épít feléjük. Én magam vezető szerepet próbálok betölteni és példát mutatva arra biztatok mindenkit, hogy oltassanak.”

A NASCAR néhány héttel ezelőtt már belépett a Fehér Ház által indított, oltási hajlandóságot növelő kampányba, amiben hírességek által próbálják rábeszélni az embereket a tűszúrásra.

Ennek ellenére a 23XI Racingen kívül eddig csak Richard Petty erősítette meg nyilvánosan, hogy megkapta a vakcinát.

“Beszéltem az orvosommal és ő erőteljesen javasolta, hogy oltassam be magam” – nyilatkozta a Király.

“Ez nem csak nekem segít, de a családomnak és mindenki másnak is, akivel kapcsolatba kerülök. Mindenkinek fel kell fognia, hogy nem kizárólag maga miatt teszi, hanem a többi emberért is.”

A legfrisebb hírek szerint a NASCAR továbbá azt tervezi, hogy záros határidőn belül megnyitja a versenypályák belső területét, illetve a paddockot a szponzorok, partnerek képviselői előtt. A belépésre azonban csak oltási igazolással rendelkezők lesznek jogosultak.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy