IndyCar: Hétvégéig beoltják a paddock 90%-át

IndyCar: Hétvégéig beoltják a paddock 90%-át
Takuma Sato az indianapolisi oltóközpontban (credit: Rahal Letterman Lanigan Racing)

Április elején jelentette be az Indianapolis Motor Speedway, hogy az IndyCar valamennyi érintettje – tulajdonosok, versenyzők, csapattagok, tisztviselők stb. – számára lehetővé teszik a Pfizer-vakcina felvételét.

Az oltóanyagra Roger Penske – akit már hetekkel ezelőtt beoltottak – az Indiana államban érvényben lévő, munkáltatói program részeként tett szert.

A széria vezérigazgatójának, Mark Miles-nak legfrissebb tájékoztatása szerint a paddock 90%-a már ezen a most hétvégén esedékes szezonnyitó előtt megkapja az első dózist.


hirdetés


“Folyamatosan, egyre gyorsabb ütemben haladunk” – nyilatkozta az AP-nek Miles.

“Keményen dolgoztunk ezen a programon, hogy mindenki számára megadjuk a lehetőséget az oltás első adagjának felvételére az IMS-en, közvetlenül az Indy 500-ra felkészítő tesztsorozat után. A következő alkalomra a Texas Motor Speedwayen fog sor kerülni, a május 1-2-ai duplaforduló után. Ezután, ismét Indianapolisban folytatjuk tovább és arra számítunk, hogy az Indy 500-ra már megközelítjük a száz százalékos beoltottságot.”

Az IndyCar elnöke, Jay Frye elmondta, hogy a csapatok már Penske programja előtt rendkívül komolyan vették a vakcinát.“Az IMS-en tartott oltások előtt is már 60%-on álltunk, most pedig elértük, sőt, talán túl is léptük a 90%-ot. Nagyszerű, közös erőfeszítés vezetett idáig, amiben az egész paddock részt vett.”

Arról egyelőre nem döntöttek, hogy folyamatos tesztelésre kötelezik-e azokat, akik az oltás elutasítása mellett döntenek.Kapcsolódó:

>>>>>”Példát akarok mutatni” – Élő adásban oltották be Bubba Wallace-t

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy