NASCAR: Újra lesz női versenyzője a királykategóriának

NASCAR: Újra lesz női versenyzője a királykategóriának
credit: JJC Racing


Három évvel Danica Patrick visszavonulását követően ismét hölgyversenyzővel bővül a NASCAR Cup Series mezőnye.

A Rick Ware Racing ugyanis hivatalosan bejelentette, hogy az április 25-én esedékes talladegai futamon Jennifer Jo Cobb fogja vezetni a 15-ös számú, charterrel rendelkező Chevrolet Camarót.

A 47 esztendős kansasi a nemzeti harmadosztályt képező Truck Series veteránjának számít, ahol már több, mint tíz éve a saját, meglehetősen alulfinanszírozott csapatának autójával méreti meg magát.


hirdetéshirdetésCobb emellett az Xfinity Seriesben is felbukkant (többek közt az RWR színeiben), de szintén anyagi okok miatt csak harmincegy rajtot tudhat maga mögött nem kevesebb, mint tizenhét esztendő leforgása alatt.

A türelem és alázat azonban most kifizetődött JJC számára és közel két évtized után végre megejtheti debütálását a NASCAR legmagasabb kategóriájában.

“Rendkívül hálás vagyok ezért a lehetőségért az RWR-nek, továbbá nagyra értékelem az Arrowhead Brasst, amiért a fedélzetünkre léptek szponzorként, lehetővé téve ezt a szerződést” – nyilatkozta Cobb.

“Rajtuk kívül még nagyon izgatott vagyok, hogy régi támogatóm, a Fastener Supply is velem tart. Hosszú múltra tekint vissza a kapcsolatom Rick Ware-ékkel, nagyon tisztelem őket. Az RWR-nek óriási szíve van és nagyban emlékeztetnek az én saját kicsi gárdámra, amely szintén gigászi csapatok ellen próbál versenyezni. Semmi mást nem szeretnék, mint büszkévé tenni őket, a szponzorokat és a támogatóimat.”

Cobb a 15-ös RWR-Chevy immár ötödik pilótája lesz idén Derrike Cope, James Davison, Joey Gase és Chris Windom után.hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy