IndyCar: Lefokozta Paul Tracyt az NBC

IndyCar: Lefokozta Paul Tracyt az NBC
credit:IndyCar

Az elmúlt évek során nem telt el IndyCar-közvetítés Paul Tracy nélkül az amerikai NBC-n és NBC Sportson.

Idén azonban ez változni fog.

Az NBC tájékoztatása szerint a versenyzőből lett szakértő a 2021-es szezon tizenhét fordulójából előreláthatólag már csak hét alkalmával (Barber, Texas dupla, Indy 500, Nashville ,Laguna Seca és Long Beach) kap lehetőséget.

A hivatalos indoklás szerint a csatorna meg szeretné reformálni a műsoraik közvetítési formátumát, az idei évet pedig ezzel kapcsolatos kísérleti megoldások teszelésére szánják.Mint arról az USAracing is beszámolt, az NBC év végén megszünteti az NBCSN-t, az itt sugárzott programokat – már amelyek jogait jövőre is megtartják – pedig más, a portfóliójukba tartozó csatornán, valamint stream-szolgáltáson keresztül juttatják el a nézőkhöz.


hirdetés


Az új IndyCar-közvetítést a “kevesebb a több” mottóval indítják, így az eddig megszokott három fős (Tracy, Leigh Diffey és Townsend Bell) kommentátor-gárdát a futamok többségén kettőre redukálják.

“Nagy csalódás ez” – nyilatkozta az IndyStarnak Tracy.

“Igazán élvezem a versenyeket és kedvelem azokat az embereket, akikkel együtt dolgozhatok. Szerintem Townsend, Leigh és én fantasztikus összhangban vagyunk, amit a nézők is értékelnek. A döntéseket viszont nem én hozom az NBC-nél. Ők most ki akarják próbálni, hogy milyen ha kevesebben vannak a fülkében. Megtehetik, az ő show-juk. És nem, ez nem csak rólam szól. A többieket is érinti, nem lesz nehéz észrevenni már a második futamhétvégén.”Az NBC Sports szóvivője az alábbiakat fűzte hozzá:

“Különböző okok miatt Paul már nem lesz minden versenyen a közvetítés része. A feladatai között maradnak viszont az IndyCar legmagasabban jegyzett versenyei, beleértve az Indy 500-at. A kommentátori felállást minden héten, előre fogjuk közölni. Egyet viszont megígérhetek a rajongóknak, a minőség továbbra is első osztályú marad.”

Tracy mindenesetre nem fog unatkozni, hiszen idén újra bukósisakot húz és Tony Stewart nyáron rajtoló bajnokságában, a Superstar Racing Experience-ben fogja róni a köröket.

Érdemes még megjegyezni, hogy a kanadai alatt az elmúlt években többször is rezgett a léc a csatornánál meggondolatlan megnyilvánulásai miatt.

2018-ban egyenesen belső vizsgálatot indítottak a közösségi médiában közzétett, rasszista felhangú posztjai miatt, következménye azonban nem lett a dolognak.

Belső információk szerint a nehezen kezelhető Tracy vészesen közel állt a kirúgáshoz, a vezetőség néhány tagjával ápolt jó kapcsolata azonban megmentette ettől.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy