NASCAR: Martin megint meghódította Martinsville-t

NASCAR: Martin megint meghódította Martinsville-t
credit:NASCAR
NASCAR: Martin megint meghódította Martinsville-t

A Martinsville Speedway ünnepelhette a 2021-es NASCAR Cup-szezon első kétszeres győztesét.

Az idei év nyolcadik versenyének otthont adó pályán a Joe Gibbs Racinget szolgáló Martin Truex Jr. diadalmaskodott, méghozzá egy Denny Hamlinnel vívott, epikus harcot követően.


hirdetés


Utóbbi pilóta magasan a legtöbb kört – 276-ot az 500-ból – tölött az élen, 15-tel a leintés előtt azonban már nem tudott mit kezdeni az őt agresszíven támadó csapattársával szemben.hirdetés


Innentől fogva Hamlin legújabb keresztje a regnáló bajnok, Chase Elliott lett, aki végül szintén megelőzte, így az összetett pontverseny jelenlegi éllovasának be kellett érnie a harmadik hellyel.

A boldog győztes Truex 1.972 másodperces előnnyel ért célba, megszerezve ezzel huszonkilencedik főkategóriás elsőségét.

A 40 esztendős veterán azt is elmondhatja magáról, hogy az elmúlt tizenegy rövid pályás futamból ötöt is ő zárt a Victory Lane-en, Martinsville-en ráadásul az utóbbi négyből hármat húzott be.

Ez a statisztika annak fényében csak még meggyőzőbb, hogy Truex nyeretlenül fejezte be az első nyolcvan bevetését ilyen vonalvezetéseken.A Hendrick Motorsports is kvázi jó napot zárt, miután a másodikként leintett Elliotton kívül befért még a top 5-be William Byron és Kyle Larson is.

Nem távozott viszont jó érzésekkel a 0.526 mérföldes oválról Ryan Blaney.

A Team Penske sztárja 157 körön át haladt a vezető pozícióban folyamatosan csatázva Hamlinnel.

A győzelemről szőtt álmaira azonban az utolsó kiállások során keresztet vethetett, miután a pitből kimenet áthajtott egy légtömlőn. A szabályok értelmében ezért rögtön a mezőny végére száműzték, ahonnan csak a 11. helyig tudott már csak feljönni.

Az akciódús verseny során összesen tizennégy alkalommal került elő a sárga zászló kisebb-nagyobb kicsúszások, ütközések miatt.

A legkomolyabb, már piros jelzést kiváltó baleset a 386. körben zajlott le, mintegy tizenhét autó közreműködésével.A láncreakció azt követően indult be, hogy Kyle Busch megpróbálta áthámozni magát Chris Buescheren, de végül mindketten keresztbe fordultak a többiek pedig már nem tudták elkerülni a csattanásokat.

A leglátványosabb jelenetet közülük is a Trackhouse Racing Team 99-es Chevyje prezentálta lángcsóvák formájában.

Az égő autót annak sofőrje, Daniel Suarez csak tehetetlenül bámulhatta.

Személyi sérülés szerencsére egyetlen esetben sem történt.

A futam mindkét szakaszát Blaney nyerte.

Az összetettet továbbra is Hamlin vezeti Truex és Joey Logano előtt.

A Cup Series következő futamát április 18-án, a Richmond Racewayen rendezik.
hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy